Povratak u prošlost sa Juventusom: Posle Vee i Tirama, i Konseisao junior stigao u Torino

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 11:55

Pred vratima Alijanc stadiona i Ten Kopmejners

Sa oca na sina. Kao da ima mašinu za putovanje kroz vreme, Juventus je uspeo da na jednom mestu okupi velika imena italijanskog fudbala sa prelaza između dva milenijuma. Od Vee preko Tirama pa do Kijeze – mada ne još dugo - listu naslednika velikih zvezda Kalča na Alijanc stadionu produžio je Fransisko Konseisao.

Sin Serža Konseisaa, doskorašnjeg trenera Porta, a nekada krila Lacija, Parme i Intera, zvanično je danas predstavljen u Juventusu gde bi trebalo da zameni sina Enrika Kjeze, Federika, i za mesto se u startnoj postavi se bori sa naslednikom Žorža Vee, Timotijem, dok će im leđa čuvati Kefren Tiram, Lilijanov sin.

Izabrane vesti

Juventus je popularnog Čika doveo pod veoma čudnim, pomalo neshvatljivim uslovima, pošto je sa Portom dogovorio ‘suvu’ pozajmicu posle koje neće imati opciju da 21-godišnje krilo otkupi. I tu uslugu platiće 7.000.000 evra, a mogao bi još 3.000.000 kroz bonuse koji su uslovljeni timskim rezultatima i Fransiskovim učinkom u toku aktuelne sezone.

Konseisao je ponikao u Portu i tamo proveo najveći deo dosadašnje karijere. Zapravo, svaku osim sezone 2022/23 i kratkog, neuspešnog izleta u Ajaks. Međutim, po povratku kući zaigrao je kako ume te je iza njega uspešna sezona (osam golova i isto toliko asistencija u svim takmičenjima) posle koje je odlučio da testira svoje kvalitete i pokaže svima da li je spreman za najviši nivo.

Portugalac je tako postao treće pojačanje u eri Tijaga Mote pošto su pre njega već promovisani golman Mikele di Gregorio i Niko Gonsales, još jedno krilo. Ali neće se na tome zaustaviti Stara dama pošto je prema poslednjim informacijama i Ten Kopmejners na putu za Torino. Juventus je slomio otpor Atalante, koja je pristala na paket od 59.000.000 evra te će holandski vezista uskoro stići na Alijanc stadion kako bi obavio lekarske preglede i potom potpisao petogodišnji ugovor sa Bjankonerima.


tagovi

Fransisko KonseisaoJuventusLetnji prelazni rok 2024Transferi uživoTen Kopmejners

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara