""
""

Povratak Partizanovog DNK: Dva potpisa do 2019! Birmančević profesionalac, Vlahoviću revidiran ugovor i čuvena "devetka"

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.02.16. | 15:34

Crno-beli promovisali još dvojicu izdanaka iz svoje škole, o kojima je "punih" usta govorio sportski direktor Ivica Iliev

Nisu bili ni rođeni kad je Saša Ilić počinjao, a sad kad završava karijeru zbirno nemaju godina koliko legendarni kapiten. Dobro upućeni kažu, ipak, kako imaju potencijal da u budućnosti pojedinačno nadmaše dostignuća veziste koji "krcka" 39. godinu života.

Veljko Birmančević (18) i Dušan Vlahović (16) za kratko vreme uspeli su da ubede stručni štab Partizana da su već sad, kao tinejdžeri, zreli za - prvi tim. Danas su zvanično promovisani u seniorski sastav, iako i dalje mogu da igraju za omladince, odnosno mlađe kadete.
"Pre dva meseca nisam ni razmišljao da ću dobiti profesionalni ugovor, niti da ću ići na pripreme, ali sam otišao na Kipar, opravdao očekivanja trenera i sad je sve na Ivanu Tomiću. I na meni. Čim sam ostao znači da sam se izborio, cilj mi da do kraja sezone odigram utakmicu ili dve za prvi tim", rekao je Birmančević posle potpisivanja trogodišnjeg ugovora kojim će se, kad postane punoletan (5. marta), steći uslovi da se produži za još dve.

Izabrane vesti

Birmančević je poreklom iz sela Varna, u blizini Šabca (sused sa Sašom Lukićem), u kome je i počeo karijeru, kod trenera Dragoslava Kostića, da bi ga primetile oči Partizanovih skauta Nedeljka Kostića i Dušana Trbojevića, koji su ga i doveli u Humsku 1.
"Šest godina sam čekao ovo. Zato, kad sam potpisivao nisam ni gledao ugovor. Ni novac me nije interesovao. Cilj mi je bilo samo da dođem do prvog tima. Drago mi je što su me igrači prihvatili, nisam ni ja očekivao da će biti ovako, pošto su mi Lukić i Andrija Živković pričali kako su oni, na prvim pripremama, radili sa strane, a ja sam bio uz ekipu i igrao kontrolne mečeve", rekao je Veljko Birmančević.

Njegovo izlaganje pomno je pratio Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, koji je ofanzivnom vezisti predao dres sa brojem 30 na poleđini.
"Veljko će biti veliki igrač Partizana. Voleo bih da se deca iz omladinske škole ulgedaju na njega. Što se ugovora tiče, znate da je za maloletna lica (umesto njih potpisuju roditelji, što je danas učinila Birmančevićeva mama, op. au) mogu da potpišu najviše na tri godine, ali ne sumnjam u njegovu i ljudskost njegove porodice. Verujem da u budućnosti neće biti problema između kluba i njega. Ovim ugovorom želimo da pokažemo kako se vraćamo na put Partizanovog DNK, popločan našom decom. Nadam se da će Veljko ovo shvatiti ozbiljno, veliko je zadovoljstvo što će u godinama pred nama biti nosilac Partizanove igre", dodao je Iliev.

A ako je Veljku Birmančeviću namenjena uloga kreatora napada onda bi u budućnosti golgeter Partizana trebalo da bude dve godine mlađi Dušan Vlahović. Koliko crno-beli veruju u najmlađeg profesionalaca u istoriji kluba (prošle godine potpisao prvi ugovor) pokazali su tako što su mu dodelili "devetku", dres koji je nekad bio u vlasništvu veličina kao što su Mustafa Hasanagić, Nenad Bjeković, Savo Milošević, Gabrijel Kleo... 
"Spreman sam! Devetka mi ne predstavlja nikakav teren. Naprotiv, ovo mi je samo podstrek da radim još jače, daje mi krila da bude još bolji igrač", kaže Vlahović.

Pre godinu dana je igrao za pionire, a naredne sedmice, na startu prolećnog dela sezone mogao bi da postane najmlađi debitant u istoriji Parnog valjka.
"Naravno da pre godinu dana ovako nešto nisam mogao da zamislim. Moje je da ostanem fokusiran, a da li ću dobiti priliku da zaigram i koliko će to biti zavisi isključivo od trenera Ivana Tomića. Trudiću se da njemu uzvratim na ukazanom poverenju i činjenici da me je ovako mladog poveo na pripreme".

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev otkrio je da je ugovor koji je Dušan Vlahović potpisao prošle godine danas revidiran.
"Ugovor je revidiran tako što smo na dve godine, koliko mu je preostalo, dodali još jednu. Dakle, sad važi još tri, što je maksimum za maloletnike. Ne bih previše lepih reči uputio Duci da ne bi poleteo, ali sam uveren da neće, jer znam da ima pobednički mentalitet. Ovim ugovorom uprava je pokazala ozbiljnost, a Vlahović veru u ljude koji vode Partizan, pošto je bez prihvatio sve preloge novog ugovora. Pokazao je da je Partizan iznad svih", dodao je Iliev.

(Foto MOZZART SPORT)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

 


tagovi

Veljko BirmančevićSuperligaSrbijaFK PartizanIvica IlievIvan TomićEvropaDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara