Faze predvođen Jankom se vraća u igru, lagana pobeda protiv Virtusa

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.20. | 19:40

Lagana pobeda protiv Virtusa u dve mape

Nova sezona u ESL Pro ligi polako, ali sigurno se zahuktava. Dve grupe već su iza sebe ostavile nadmetanja u grupi, dok se u preostale dve lagano ulazi u samu završnicu. Ekipa Faze Clan tako je u današnjem prvom okršaju Grupe C uspela da dođe do izuzetno važne pobede protiv Virtusa, kojim je prekinula niz od dva poraza i vratila se na put ka nokaut fazi – 2:0.

Sve je bilo gotovo već nakon dve mape, pa ekipa čiji je trener Janko Paunović nije morala da se bori na mapi "Inferno". Počelo se na borilištu "Overpass" gde je Virtus nakon uvodne polovine nadmetanja imao minimalnu prednost (7:9), ali je Faze bio daleko furiozniji u završnici, pa je odličnom serijom uspeo da privede ovu mapu u svoju korist – 16:11.

Izabrane vesti

Druga mapa na kojoj su se takmičarsi sudarili bila je "Mirage", a tamo je Virtus krenuo još snažnije i činilo se da ćemo gledati i treći deo igre. Rusko-kazahstanski tim vodio je sa velikih 11:5, imao inicijativu, ali je dozvolio veliku brljotinu kojom je sve poništio i prepustio prednost u ruke Jankove ekipe, koja je tako došla do pobede u ovom delu (16:13), čime je stavila tačku na okršaj.

Ovo je bila druga pobeda za Faze u jedanaestoj sezoni ESL Pro lige, a do kraja grupne faze ih čekaju veoma važan meč protiv OG-ja, koji će faktički presuditi oko toga da li će proći dalje. Do njega će imati sasvim dovoljno vremena za pripremu, pošto je planiran za petak ove nedelje.

ESL PRO LIGA – COUNTER STRIKE

Grupa C

Ponedeljak
FaZe Clan – Virtus.pro 2:0 (16:11, 16:13)

Grupa D

Ponedeljak
18.00: Evil Geniuses – Swole Patrol
21.00: MIBR – FURIA

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara