(©AFP)
(©AFP)

Krenulo je! Liga 1 ostala bez 110.000.000: Kanal + nije banka

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.20. | 21:52

Francuski klubovi ostali bez 15 odsto od ugovora

Upinjali su se klubovi i lige da objasne igračima i navijačima zašto utakmice moraju da se igraju sve vreme pokušavajući da ubede i TV stanice da moraju da ispoštuju ugovore i plate im ono što su potpisali. Potvrdilo se ipak da nit fudbal mora da se igra dok se lekari bore za život nit TV stanice moraju da plate kad se fudbal ne igra. Kanal + je danas i zvanično obavestio rukovodstvo Lige 1 da mu ne pada na pamet da joj isplati poslednju tranšu za TV prenose francuskog prvenstva.

Ta aprilska tranša vredna je tačno 110.000.000 evra, odnosno 15 odsto od ukupno 740.000.000 evra koliko su klubovi Lige 1 planirali da zarade od prodaje TV prava, samo u Francuskoj.

Izabrane vesti

Jasno je međutim da od ovog nema ništa, bar ako se sezona ne završi. A taman i da se takmičenje nastavi Kanal + će moći da pred pokuša da zbog odlaganja umanji cenu. Ako se sezona ne nastavi – nema para.
U slučaju više sile, kad se utakmice ne emituju, isplate su suspendovane. Ne vidimo zašto bi bilo drugačije, Kanal + nije banka”, navodi se u saopštenju francuske TV stanice i podseća da su isplate vezane za kalendar takmičenja, a kako u njemu nisu sve utakmice “štiklirane”...

Problem međutim nije samo ovih 110.000.000 evra, jer je Kanal + u junu trebalo da uplati i poslednju ratu. U isto vreme trebalo bi da legne i račun od beIN televizije. Jasno vam je da toga neće biti.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara