(Reuters)
(Reuters)

Potrošili tolike milione, a najviše im doneo čovek koji je došao za džabe i sad odlazi

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 13:11

Tijago Silva objavio da se rastaje sa Plavcima

Vreme je za rastanak. Ugovor mu ističe, novi mu nije ponuđen, mada gledajući poslovnu politiku Čelsija da ulaže mahom u mlade, to nije bilo realno, ali će Čelsi teško naći kvalitetnijeg igrača od Tijaga Silve. Vraški teško će biti da mu nađe i zamenu u odbrani, jer je Brazilac objavio da će na kraju sezone napustiti Stamford bridž.

Još se ne zna koja će mu biti naredna destinacija, hoće li igrati fudbal u Evropi, u Južnoj Americi ili nekoj egzotičnoj destinaciji, gde mašu novcem, ali se zna da je za četiri godine u plavoj opremi pokazao više od zvezda i zvezdica angažovanih u tokom njegovog mandata. Još kad se zna da je na njih potrošen „kamin“ novca...

Izabrane vesti

Stigao je bez obeštećenja posle završetka saradnje sa Pari Sen Žermenom, dočekivao i(li) ispraćao „asove“ kakvi su Ben Čilvel, Hakim Zijeh, Timo Verner, Mark Kukurelja, Žoao Feliks, Benoa Badijašil, Enso Fernandes, Mojes Kaisedo, a ostao kao simbol upornosti, posvećenosti, gladi za pobedom i kvaliteta.

Na kraju krajeva, tokom boravka u Engleskoj, u koju je kročio avgusta 2020, osvojio je Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove i UEFA Superkup. Nije loše za „dekicu“ kome su spočitavali da se neće snaći na Ostrvu u poznim igračkim godinama.

Odlazim iz Čelsija na kraju sezone“, potvrdio je Silva u zvaničnom obraćanju navijačima. „Reč „zbogom“ je za one koji odu i nikad se ne vrate, a planiram da jednog dana opet dođem ovde. Uostalom, sin mi igra za Česli, klub mi dosta znači, o čemu svedoči podatak da sam došao s namerom da provedem jednu, a ostao četiri sezone. Teško je oprostiti se u redvonim okolnostima, a još teže kad osećate obostranu ljubav“.

Bivši as Milana i PSŽ-a je za Čelsi odigrao 151 utakmicu. Na susretu sa Brnmutom, 19. maja, klub planira da mu dodeli kapitensku traku kako bi se na odgovarajući način rastao sa njim.


tagovi

Tijago SilvaČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara