""
""

POTPISAO: Suma Partizanov do 2020. za 1.650.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.17. | 19:16

Kraj! Najveći transfer u istoriji kluba iz Humske

Sejduba Suma novi je igrač Partizana!

Izabrane vesti

Ofanzivni vezista Slovana potpisao je večeras trogodišnji ugovor (do 2020.) sa crno-belima i tako okončao višenedeljnu sapunicu na relaciji Beograd - Bratislava. Gvinejac će u sredu doputovati u glavni grad Srbije i biti promovisan u treće pojačanje kluba iz Humske ovog leta.

Sve je završeno tako što je predsednik slovačkog kluba, Ivan Kmotrik potpisao papir kojim je dao saglasnost za transfer Sume, za koji će Partizan, prema ranijim navodima da izdvoji 1.650.000 evra. Umesto prvobitne ponude koja je iznosila 1.100.000 evra i 20 procenata od naredne prodaje. Ovo je najveći transfer u istoriji Partizana. 

Suma je još od prošle zime bio velika Partizanova želja. Tada se transfer izjalovio, ali crno-beli nisu odustali od omalenog veziste. Obruč je nastavio da se steže ovog leta. Prvo je postignut sporazum sa igračem, a onda posle maratonskih pregovora i sa Slovanom. 

Sejduba Suma ima 26 godina i igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera. Što bi se reklo "desetka". U prethodnoj sezoni je postigao 23 gola na 38 zvaničnih mečeva u svim takmičenjima za Slovan. Upisao je i četiri asistencije. 

Gvinejac je ponikao u klubu Felo Star u domovini odakle ga je kao talentovanog 16-godišnjaka uzeo Ajaks Kejptaun, južnoafrička ispostava slavnog Ajaksa. Prošao je njihovu školu, ali tamo nije puno igrao i uglavnom je slat na pozajmice u južnoafričke niželigaše. U Evropu je došao 2012. kada ga je regrutovala slovačka Nitra u kojoj je odigrao sjajnu sezonu posle čega ga je kupio Slovan za 150.000 evra. 

Za tri sezone sezone u Slovanu je postigao 35 golova i imao 15 asistencija na 109 utakmica. jednu sezonu je proveo na pozajmici u kuvajtskoj Al Kaciji. 


tagovi

SuperligaSrbijaSejduba SumaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara