Potpisao Aleks Sandro, na Marakanu u megatransferu stiže i Karlos Alkaras

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 04:20

Rekordnu kupovinu Rubronerga bi trebalo da finansira Notingem

Najpopularniji brazilski klub radi na više frontova ovih dana.

Rubronegri su ozvaničili veliko pojačanje u vidu bivšeg brazilskog reprezentativca Aleksa Sandra. Levi bek je potpisao jednogodišnji ugovor i dolazi kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Juventusom. Zameniće teško povređenog urugvajskog beka Matijasa Vinju koji neće na teren pre naredne godine. Aleks Sandro je bio velika želja trenera Titea sa kojim je sarađivao u reprezentaciji i igrao je u 80 odsto mečeva tokom njegovog selektorskog mandata. Nada se da će se igrama u Flamengu opet vratiti u reprezentaciju Brazila u koju nije pozivan posle Mundijala u Kataru i Titeovog odlaska.  

Izabrane vesti

Uskoro će se Aleksu Sandru pridružiti još jedan bivši igrač Juventusa. Flamengo je sa Sautemptonom postigao sporazum o kupovini argentinskog veziste Karlosa Alkarasa (21). Popularni Čarli je došao na Sent Meriz pre godinu i po dana iz Lanusa za 13.600.000 evra, ali su Sveci te sezone ispali iz Premijer lige. Prošle zime je došao na pozajmicu u Juventus koji ga na kraju nije otkupio. Nije mu se ostajalo u Sautemptonu i dogovorio je povratak u Flamengo, a danas su se dogovorili i klubovi. Flamengo će Sautemptonu isplatiti 20.000.000 evra na ime obeštećenja za Alkarasa i učiniti ga najskupljim pojačanjem u istoriji kluba, ali i najskupljim pojačanjem u istoriji brazilskog fudbala.  

Ceo transfer Alkarasa bi mogla da finansira prodaja napadača Pedra. Povremeni brazilski reprezentativac je dobio ponudu da se opet oproba u Evropi posle neslavne epizode u Fiorentini iz koje je i došao na Marakanu. Notingem Forest je ponduio Flamengu 20.000.000 evra za Pedra ali očekuje se da braziilski klub insistira na većem obeštećenju. Šumari nemaju mnogo izbora pošto ih je prethodnih dana odbio Edi Enketija iz Arsenal dok Fajenord ni za 35.000.000 evra ne želi da im proda Santjaga Himeneza.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Karlos AlkarasFlamengoAleks SandroPedro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara