Poter (Reuters)
Poter (Reuters)

Poter zvanično na Stamford bridžu: Potpisao na pet godina, teško da će trajati duže od dve

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 17:07

Čelsi ima novog trenera

Došao je da ostane dugo, a istorija nagoveštava da će trajati kratko. Grejem Poter je novi šef stručnog štaba Čelsija, pošto je klub sa Stamford bridža samo dan posle rastanka sa Tomasom Tuhelom angažovao doskorašnjeg trenera Brajtona.

Poter je potpisao ugovor na pet godina, debitovaće već u subotnjem susertu sa gradskim rivalom Fulamom, čime će početi njegova era u Londonu. Po svoj prilici, ne duža od dve godine, jer je to sudbina stratega Plavaca tokom minule decenije i po.

Izabrane vesti

Jedini koji se odupruo tako kratkotrajnom roku je Žoze Murinjo, mada je i Portugalac smenjen posle samo dve i po sezone. Svi ostali – a radili su daleko poznatiji od Potera – ili nisu ispunili očekivanja, pa su najureni ili su zbog nesuglasica sa čelnicima morali da odu. Grejem Poter se makar zaštitio ugovorom do leta 2027, da makar finansijski sjajno prođe kad bude došlo vreme rastanka.

„Izuzetno sam uzbuđen što ću voditi Čelsi, radujem se prilici da radim sa uzbudljivom grupom fudbalera na razviju ekipe i kulture igre na koju bi navijači mogli da budu ponosni. Hvala Brajtonu što mi je omogućio ovu priliku, ponosno Toniju Blumu i svima u klubu na neprekidnoj podršci“, rekao je Poter posle dolaska u novu sredinu.

A ona je izuzetno zahtevna. I nepredividiva. Ni trofejni nisu garancija nastavka rada, pa su tako Čelsi samo u poslednjih godina napuštali Roberto di Mateo iako je osvojio pehar Lige šampiona (trajao osam meseci), Rafael Benitez (pola godine), Žoze Murinjo (dve i po, titula), Gus Hidink (šest meseci), Antonio Konte (dve godine, titula), Mauricio Sari (godinu dana, trofej Lige Evrope), Frenk Lampard (godinu i po) i Tomas Tuhel (godinu i osam meseci, Liga šampiona).

Da li iko veruje da će Poter sastaviti do 2027?


tagovi

Grem PoterČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara