Albert Grenbek slavi gol Ajaksu (©Reuters)
Albert Grenbek slavi gol Ajaksu (©Reuters)

Posustala Žuta horda sa severa

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 13:32

Bode Glimt posle dva vezana kiksa pred imperativom pobede u susretu sa Sandefjordom u 19. kolu Elitserijena

Žuta horda sa severa Norveške posustala je u prethodna dva kola Elitserijena. Bode Glimt neočekivano je prekinuo pobedničku seriju i sada ima za cilj da se vrati na pravi put kada dočeka Sandefjord na stadionu Aspmira u sredu uveče u sklopu 19. prvenstvene runde, koju će ostali klubovi da igraju sredinom avgusta.

Posle tri uzastopne pobede i besprekornog otvaranaj u maju mesecu aktuelni šampion je su sakupio samo jedan bod u minula dva ligaška meča, izgubivši 1:0 na gostovanju kod Ham Kama 20. maja, pre nego što se zadovoljio nerešenim rezultatom 2:2 sa KFUM Oslom na domaćem tlu u petak uveče.

Izabrane vesti

Albert Grenbek, predvodnik trke za ligašku Zlatnu kopačku, postigao je sedmi pogodak u sezoni i doneo prednost Bodeu u poslednjem duelu, međutim KFUM se vratio u život i uzeo bod. Uprkos posrtanju u pogledu rezultata kako se mesec bliži kraju, ekipa Kjetila Knutsena i dalje je prilično udobno smeštena na vrhu tabele Eliteserijena. Glimt je zaradio 23 boda iz 10 ligaških borbi, i poseduje dva boda prednosti u odnosu na paket iznenađenja u vidu Fredrikstada i Brana na drugom i trećem mestu.

19.00: (1,30) Bode Glimt (5,80) Sanderfjord (9,00)

Knutsen nastavlja da impresionira kao strateg ekipe sa severa Norveške, pošto je 55-godišnjak je pobedio u 162 od 273 takmičarske utakmice na čelu od preuzimanja kormila ekipe u novembru 2017.

Zbog svog uspona na norveški tron 2023. godine, Bode Glimt se raduje prilici da se kvalifikuje u Ligu šampiona, međutim prvak Norveške će morati da uspešno prođe kroz tri runde kvalifikacija da bi došao do ulaznice za jedno od 36 mesta.

S druge strane, pošto je doživeo vrhunac uzastopnim pobedama u šampionatu početkom maja, Sandefjord se brzo vratio u svoju realnost u borbi za opstanak sa nizom od tri vezana poraza. Poslednji je bio od 2:1 protiv Havesunda u nedelju popodne.

Posle koketiranja sa mogućnošću ispadanja u poslednje dve kampanje, završivši na 14. i 13. mestu, ekipu iz okoline Osla ponovo čeka borba. Gosti su trenutno na pretposlednjoj 15. poziciji sa sedam osvojenih bodova i samo su tri poena daleko od Lilestrema u sigurnoj luci.

Sandefjordov nedavni bilans protiv Bode Glimta nije dobar. Norveški šampioni pobedili su u poslednjih pet dvoboja, a ujedno nikada nisu izgubili na svom stadionu u 11 sukoba.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

NORVEŠKA 1 - 19. KOLO

Sreda

19.00: (1,30) Bode Glimt (5,80) Sanderfjord (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 1Bode GlimtSandefjord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara