©Reuters
©Reuters

Poštovanje za ofanzivan stil, ali ovako se u društvu Barse i Reala ispada iz trke za titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 23:37

Atletiko kiksnuo i drugi put za tri kola, Rodrigu Rikelmeu poništena dva gola

Igra iz godine u godinu Čolo Simeone sve ofanzivniji fudbal sa svojim Atletikom, kreće u pohod na protivnički gol mnogo ranije nego u zlatnom periodu argentinčevog mandata na klupi Jorgandžija, ali rezultati sve više i više izostaju. Atletiko je kiksnuo i drugi put u prva tri kola španske Primere, pošto je na Metropolitanu odigrao 0:0 protiv Espanjola i tako već napravio ceh od četiri boda zaostatka za Barselonom.

Kada je liga takva da u njoj imate dva realna takmaca u borbi za titulu, ovakve greške nisu dopustive, koliko god se dogode u ranom delu sezone. Moraće Čolo Simeone da naštimuje tim što je brže moguće, kako sezona već ne bi počela da u potpunosti izmiče iz ruku Rohiblankosa. Već u narednoj rundi preti opasnost od novog kiksa, jer će Atletiko na uvek vreli San Mames.

Izabrane vesti

Mogli su Kolčonjerosi da pobede, štaviše - zaslužili su. Stvarao je Atletiko šanse, gol Espanjola je u pojedinim trenucima "visio u vazduhu", pa čak bio i detoniran. Rodrigo Rikelme je dva puta zatresao mrežu povratnika u Primeru, ali su oba poništena zbog ofsajda. Najpre je u 56. minutu ostao krilni igrač na gol-liniji ispred svih odbrambenih igrača Espanjola i ubacio loptu u mrežu, iako se stiče utisak da bi ona završila u golu i da je nije dirao.

Status potpunog tragičara potvrdio je Rikelme u sedmom minutu nadoknade, kada je još jednom dao gol, ali je nedozvoljena pozicija bila očigledna. Imao je Atletiko dominaciju u svim relevantnim statističkim parametrima, ali ništa to ne vredi kada je na talonu borba za titulu u La Ligi. Umeo je Atletiko poslednjih sezona da gubi korak za vodećima u sličnom delu sezone, a sada sa velikim pojačanjima poput Hulijana Alvaresa i Aleksandera Serlota postoji bojazan od ponavljavanja sličnog scenarija.

ŠPANIJA 1 - 3. KOLO

Ponedeljak

Viljareal - Selta 4:3 (1:2)

/Kardona 26, Bari 60, Žailson 64 autogol, Pareho 90+10 - Iglesijas 12, Mingesa 31, Starfelt 80/

Utorak

Majorka - Sevilja 0:0

Rajo Valjekano - Barselona 1:2 (0:1)

/Lopes 9 - Pedri 60, Olmo 82/

Sreda

Atletik Bilbao – Valensija 1:0 (1:0)

/Prados 45/

Valjadolid – Leganes 0:0

Atletiko Madrid - Espanjol 0:0

Real Sosijedad - Alaves 1:2

/Mendes 32 - Viljalibre pen 45+5, Martines 77/

Četvrtak

19.00: (1,70) Đirona (3,90) Osasuna (5,60)

21.30: (7,00) Las Palmas (4,50) Real Madrid (1,45)

Odloženo:

Betis – Getafe

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara