Milutinov potpisuje trogodišnji ugovor sa CSKA! U igri do 9.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 18:07

Eurohups ističe da je to izvesna stvar. Samo još da vidimo da li će plata biti u rangu od 2.000.000 ili 3.000.000 godišnje

Kako piše Eurohups, Nikola Milutinov će od leta biti novi košarkaš CSKA! Isti izvor ističe da će srpski centar potpisati ugovor na tri godine.

Čeka se samo ozvaničenje saradnje... Sportando piše da bi Milutinov u CSKA mogao da dobije oko 3.000.000 evra godišnje. Takođe, Barselona mu je nudila oko 7.000.000 evra za tri godine. To su sve preozbiljne brojke za evropske uslove, a Rusi su na kraju ponudili više od Katalonaca.

Izabrane vesti

Eurohups dodaje da je Olimpijakos pomiren sa činjenicom da će Milutinov otići i da je CSKA na pol-poziciji za njegovo dovođenje, već blizu dogovora sa Hasanom Martinom kako bi popunio rupu posle odlaska srpskog centra.

Nikola bi postao slobodan igrač na leto, a sam potpis višegodišnjeg ugovora sa CSKA će mu omogućiti da produži svoj mandat u Evroligi gde je do sada igrao u dve sezone sa Partizanom i u pet u dresu Olimpijakosa.

San Antonio će zadržati njegova NBA prava koje drže otkako su ga draftovali kao 26. pika na draftu 2016. godine.

Podsetimo, već se pisalo o tome kako je Milutinov dogovorio platu sa Armejcima na oko 2.000.000 evra po sezoni, što bi mu ukupno doneli 6.000.000 evra za tri godine. Ipak, danas je Sportando došao do informacija da će Milutinov zarađivati 3.000.000 godišnje što bi mu donelo za evropske uslove ogromnih 9.000.000 evra za tri godine.

Podsetimo, jednog od najboljih centara Evrope CSKA je tražio i prošlog leta, ali je Milutinov želeo da ispoštuje ugovor sa Olimpijakosom do kraja i tako se na prijateljski način rastane od velikana iz Pireja. Velika je i izričita želja Dimitrisa Itudisa koji traži dugoročno rešenje za Kajla Hajnsa u budućnosti i opciju više u reketu sada.

Olimpijakos je probao da zadrži Milutinova, međutim, nije uspeo u toj nameri. Tako da ćemo od leta gotovo izvesno srpskog centra gledati ispod obruča ruskog tima, a u Pirej će stići Hasan Martin, sadašnji košarkaš Budućnosti iz Podgorice.

Milutinov je ove sezone prosečno beležio 10,3 poena, 8,2 skokva i 1,2 asistenciju, a sa ovim brojem uhvaćenih lopti je trenutno prvi u Evroligi.

Kapitalno će to biti pojačanje za CSKA!

Naravno, Milutinov nije zvanično potpisao i neće sve dok mu ne istekne ugovor sa Olimpijakosom, a ukoliko se sezona nastavi, Nikola bi svakako igrao za Olimpijakos sve dok ima ugovor sa Pirejcima.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara