Ejndž Postekoglu (©Reuters, Printscreen)
Ejndž Postekoglu (©Reuters, Printscreen)

Postekoglu utučen: Utakmice se više ne sude na stadionu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 21:59

"Sudi se sa nekog drugog mesta i niko me neće ubediti u suprotno", dodao je trener Totenhema posle poraza od Arsenala

Po prvi put u istoriji Premijer lige Totenhem je izgubio dve uzastopne prvenstvene utakmice na svom terenu od Arsenala, ali mnogo više od samog poraza Pevce je zaboleo način na koji je došao.

Pet golova i neočekivana drama u završnici meča, ipak, ostali su u senci spornih sudijskih odluka glavnog arbitra Majkla Olivera, koje su otišle u korist Arsenala. Makar u taboru Totenhema smatraju da su sporne.

Izabrane vesti

Konkretno, veruju u redovima domaćeg tima da su 'zakinuti' za penal nad Dejanom Kuluševskim odmah posle kojeg je usledio drugi pogodak Arsenala, a nezadovoljni su i zbog ofsajda dosuđenog kod gola Mikija van de Vena... Da iznese svoje viđenje situacije upitan je i trener Totenhema Angelos Postekoglu.

"Nije bitno kako sam ja video tu situaciju. Važno je ono što sam govorio sve vreme, da se utakmice više ne sude na stadionu. Oni sude sa nekog drugog mesta i niko me neće ubediti u suprotno. Zbog toga više ne slavim golove. Sudije na stadionu više nemaju ovlašćenja da donose odluke kao nekada... Oni kao da misle:'Znaš šta, sačekaću da vidim šta ovaj dole (sudija u VAR sobi) misli. To je sramota. Ne sviđa mi se, ali to je tako i moraću da prihvatim to kao i svi drugi", izjavio je Postekoglu.

S druge strane, trener Arsenala Mikel Arteta dao je zanimljiv odgovor na pitanje šta mu je prolazilo kroz glavu kada je Heung min Son smanjio rezultat na 3:2 pred sam kraj utakmice.

"Ne volim principe koje primenjujemo u tom trenutku. Molio sam se da izdržimo. Bila je ovo zaista emotivna utakmica, imali smo 3:0 i kontrolu nad utakmicom i onda se desi individualna greška..."

Konkretno o greškama Davida Raje i Deklana Rajsa koje su vratile Totenhem u život.

"Poklanjali smo šanse i pravili velike greške, ali moji igrači su pokazali su sjajnu reakciju. David Raja je pokupio šest ili sedam lopti posle centaršuteva i to je ono što smo želeli. Ukoliko želite da rizikujete, morate da se nosite sa tim", dodao je Arteta.


tagovi

ArsenalMikel ArtetaAngelos PostekogluTotenhemPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara