Sa jednog od prethodnih mečeva Argentinos Juniorsa i Boke (Foto: AFP)
Sa jednog od prethodnih mečeva Argentinos Juniorsa i Boke (Foto: AFP)

Poslednji voz pa remi sa Bokom i Riverom

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 23:22

Kup Dijega Maradone, staza šampiona: Arsenal Sarandi i Argentinos Juniors otvaraju drugu rundu (01.10)

Drugo kolo u stazi šampiona Kupa Dijega Maradone otvoriće u noći između petka i subote Arsenal Sarandi i Argentinos Juiors, timovi koji su u uvodnom kolu odoleli argentinskim velikanima (01.10).

Argentinos Juniorsi jesu tek u poslednjem kolu prvog dela takmičnja obezbedili prolaz u narednu fazu, ali daleko od toga da će u takozvanoj stazi šampiona imati tek ulogu statiste. Naravno, niko od njih ne očekuje da zauzmu lidersku poziciju u grupi A pored Boka Juniorsa i River Plejta, ali im niko ne može oduzeti pravo da se nadaju, što su i pokazali u uvodnom kolu, pošto su odneli bod sa Bombonjere.

Izabrane vesti

Na potpuno identičan način se može opisati i dosadašnji tok sezone Arsenal Sarandija. Tim Serhija Rondine je u poslednjih devedeset minuta uvodnog dela Kupa obezbedio drugu poziciju u grupi pobedom nad Rasingom i plasirao se u Grupu A šampionske staze. A tamo, već u prvom kolu – remi sa River Plejtom na svom terenu.

I jedan i drugi tim uspeli su da iskoriste obaveze svojih rivala u Kopa Libertadoresu i stigli do ogromnog boda, pa će večerašnji meč biti od velikog značaja za oba tima. Jer poražena ekipa u ovakvoj konkurenciji praktično neće imati čemu da se nada u preostale tri runde, s obzirom na to da samo prvoplasirani ide u plej-of.

Rondina nije želeo da otkriva tim koji će početi meč u Sarandiju, a tajanstven je bio i njegov kolega na suprotnoj strani, Dijego Dabove, što bi moglo da znači da dvojica argentinskih stručnjaka neće previše menjati sastave koji su prethodnog vikenda odoleli argentinskim gigantima.

Juniorsi nisu slavili u Sarandiju punih 12 godina, ali su poslednja tri duela na svom terenu dobili. Pride na strani imaju jedan poraz na četiri utakmice u ovoj sezonim, dok je Arsenal dobio tek jedan od tri meča kod kuće.

ARGENTINA, KUP DIJEGA MARADONE – 2. KOLO

Staza šampiona, Grupa A

Subota

01.10: (2,95) Arsenal Sarandi (3,00) Argentinos Juniors (2,85)

Nedelja

23.20: (2,85) Indepedijente (2,65) Boka Juniors (2,85)

Ponedeljak

01.30: (4,40) Hurakan (3,35) River Plejt (1,80)



tagovi

Argentinos JuniorsArsenal SarandiLiga kup ArgentineArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara