Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Poslednji poziv za Gatuza

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 13:46

Aurelio De Laurentis izgubio poverenje u mladog stručnjaka pred dolazak Specije u četvrtfinalu Kupa Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U Napulju su uvereni da je podrška predsednika Napolija Aurelija de Laurentisa treneru Rinu Gatuzu vremenski ograničena, ili preciznije: obnavlja se od utakmice do utakmice. Kontroverzni gazda Napolija je iznenadio igrače i stručni štab pojavivši se juče na zajedničkoj večeri pred meč četvrt finala Kupa Italije sa Specijom, Danima se De Laurentis nije oglašavao u javnosti, a nije kontaktirao ni Gatuza, pustio je da se mediji razmašu u potrazi za mogućim rešenjima za klupu Napolija u slučaju novog posrtanja Azura u Kupu Italije ili Seriji A.

Izabrane vesti

Kada su na površinu izašla sva moguća imena, od bivših trenera Macarija i Beniteza do Alegrija i Spaletija čija se prezimena pominju čim se neka važnija klupa zaljulja, De Laurentis je u svom stilu, filmski dakako, napravio desant u Kastel Volturnu i zatim je “urbi et orbi” objavio na društvenim mrežama da stoji iza Gatuza. Ipak, malo ko veruje u iskrenost De Laurentisa i šanse da Gatuzo potpiše produžetak ugovora, koji stoji u kancelariji advokata Grasanija od 12. januara, veoma su male. Pitanje je samo kada će se Gatuzo i De Laurentis rastati: večeras, u nedelju, za mesec dana ili u maju.

U večerašnjem dvoboju Napolija i Specije ima neke simbolike: ili ćemo biti svedoci preporoda tima pod komandnom palicom Gatuza ili njegovog definitivnog potonoća. Golgota Napolija u 2021. godini je počela na Bogojavljanje (po gregorijanskom kalendaru) porazom upravo od Specije na stadionu Dijega Armanda Maradone. Da sve bude gore po Napoli, Specija je pobedila igrajući sa igračem manje poslednjih 15 minuta. Tri nedelje kasnije golgota bi mogla da se završi definitivnom sahranom ili vaskrsnućem Napolija.

Prema najavama iz Kastel Volturna, Gatuzo je odlučio da se vrati na staru postavku 4-3-3. Potez kojem su često pribegavali njegovi prethodnici, gotovo svaki put kada bi kola krenula nizbrdo. Osimhen i Mertens nisu još uvek sto posto spremni, tako da ćemo u napadu videti “laku konjicu”: Politano, Lozano, Insinje. Meksikanac će igrati u ulozi “lažne devetke”, pošto je Petanja povređen. Van stroja je i dalje Fabijan Ruiz.

Naš Nikola Maksimović će čekati šansu na klupi pošto će prednost imati Kulibali i Manolas u ulozi centralnih bekova.

Specija će se predstaviti sa kombinovanim timom. Trener tima iz Ligurije Vinčenco Italijano je stavio do znanja da on i njegovi igrači žele da ispoštuju Kup Italije, ali da je za njih utakmica sa Udinezeom u nedelju mnogo važnija. U Napulj nisu doputovali Pobega, Saponara, Enzola, dok će na klupi biti gotovo kompletna startna odbrana novog prvoligaša kao i većina veznih igrača i napadača.

NAPOLI 4-3-3: Meret – Hisaj, Manolas, Kulibali, Mario Rui – Elmas, Deme, Zjelinski – Politano, Lozano, Insinje

SPECIJA 4-3-3: Karapikas – Vinjali, Ismajli, Erlić, Del’Orko – Dejola, Riči, Akampora – Verde, Farijas, Agudelo

KUP ITALIJE, ČETVRTFINALE

Utorak

Inter - Milan 2:1 (0:1)

/Lukaku 71, Eriksen 90+7 - Ibrahimović 31/

Sreda

Atalanta - Lacio 3:2 (2:2)

/Đimsiti 7, Malinovski 37, Mirančuk 57 - Murići 17, Aćerbi 34/

Juventus - SPAL 4:0 (2:0)

/Morata 16, Frabota 33, Kuluševski 78, Kijeza 90+4/

Četvrtak

21.00: (1,37) Napoli (5,10) Specija (7,75)

***kvote su podložne promenama

PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

NapoliSpecijaKup ItalijeĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara