Poslednji kamenčić u šampionskom mozaiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 17:46

Dogovor pao, Sosijedad pristao na cenu koju je ponudio engleski klub: Merino konačno Arsenalov

Prvi čovek Real Sosijedada pre samo dva dana izjavio je kako dobro zna kakve su želje Mikela Merina (28), ali da on pre svega mora da vodi računa o interesima kluba iz San Sebastijana...

"Kada se bude pojavila ponuda koju smatramo prihvatljivom, naš odgovor će biti "DA". Do tada..."

Izabrane vesti

I evo, 48 sati kasnije, izgleda da je Hokin Aperibaj izgovorio to sudbonosno "DA", čime je stavljena tačka na transfer-sagu vezanu za španskog reprezentativca.

Arsenal je, dakle, uspeo u nameri da osveži vezni red (Tomas Parti 31 godina, Žoržinjo 32 godine), a Sosijedad dobio ono što zahtevao. Prema ekskluzivnim navodima Florijana Pletenberga, u pitanju je fiksni deo od 33.500.000 evra, plus 5.000.000 kroz bonuse.

Za igrača kome je ostalo manje od 12 meseci ugovora, utisak je - dobar posao španskog kluba.

Mikel Arteta je nedeljama unazad insistirao na Merinu, iza kog je dobra sezona u dresu baskijskog kluba, međutim prava pomama za njim nastala je nakon izvanrednih izdanja na Evropskm šampionatu. Arsenal je od prvog do poslednjeg momenta bio najkonkretniji i na kraju je dobio ono što je želeo: iskusnog vezistu, dobro tehnički potkovanog, s pristojnim defanzivnim karakteristikama, spremnog da odmah uskoči u Artetin sistem, posebno jer već ima iskustvo igranja u Premijer ligi i neće mu trebati posebno prilagođavanje.

Podsetimo, Merino je iz Osasune otišao u Dortmund - nije se snašao - a onda je transferisan u Njukasl za samo 7.000.000. Sosijedad ga je pre pet godina platio 12.000.000.

Mikel Merino je druga velika kupovina Tobdžija ovog leta, posle Rikarda Kalafjorija. Možda i poslednji delić u šampionskom mozaiku?


tagovi

Mikel MerinoLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara