Detalj sa meča u Bačkoj Topoli (©MN Press)
Detalj sa meča u Bačkoj Topoli (©MN Press)

Poslednja vest iz Atine: TSC dobio 10 ulaznica, ali ne želi nikoga da izdvaja

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 17:48

UEFA nemoćna da ubedi Grčke vlasti da promene kontroverznu odluku

Veliku pažnju izazvala je odluka grčkih vlastih da posle incidenta tokom odbojkaškog derbija između Olimpijakosa i Panatinaikosa, u kojem su navijači crveno-belih teško povredili jednog policajca, zabrani dolazak publike na fudbalske stadione do februara, ali sa izuzetkom evropskih utakmica koje večeras kao domaćini igraju Panatinaikos i PAOK, kao i to da se kazna ne odnosi na druge sportove.

Za razliku od svojih rivala, Olimpijakos nije pošteđen kazne za okršaj sa TSC-om (21.00) u poslednjem kolu Lige Evrope, zbog čega su gosti podigli glas i traže od grčke policije da dozvoli ulazak predstavnicima sponzora i prijateljima kluba iz Bačke Topole koje su već doputovale u Atinu. Njih je oko 130, a po najnovijim informacijama, Grci su dozvolili da se TSC-u dodeli tek 10 ulaznica.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je taj broj daleko manji od potrebnog, Topolčani su odbili predlog i nadaju se da će uz pomoć Olimpijakosa i UEFA do početka utakmice nekako uspeti da ubede grčku policiju da promeni odluku.

"Ne želimo nikoga da izdvajamo. Mi smo jedan tim, svi zajedno dišemo i gradimo ovaj klub godinama. Ako smo zajedno u dobrom, onda moramo biti zajedno i u lošem", saopšteno je iz TSC-a za Mozzart Sport.

Nezadovoljstvo odlukom vlasti javno je izneo i Olimpijakos koji navodi da i zvaničnici UEFA ne razumeju gde je tu logika.

"Osim navijača Olimpijakosa koji bez ikakvog objašnjenja moraju ostati van stadiona, gostujući tim iz Bačke Topole već nekoliko dana ima karte koje je stavio na raspolaganje svojim navijačima za put u Grčku. Ti ljudi su potrošili dovoljno novca da gledaju utakmicu i odjednom im niko ne može objasniti zašto im nije dozvoljen ulazak na stadion. Ko će nadoknaditi novac tim ljudima i na koji način? U isto vreme dok se bude odigravala naša utakmica nekoliko kilometara dalje od stadiona Karaiskaki odvijaće se duel Panatinaikosa i Makabija iz Haife uz prisustvo navijača", ističu crveno-beli iz Pireja.

Duel Olimpijakosa i TSC-a svakako će biti odigran bez prisustva domaćih pristalica, dok i dalje postoji mogućnost da gosti imaju podršku stotinak gledalaca. Iako nikome nije drago da igra u nefudbalskoj atmosferi, prazne tribine mogle bi da idu u prilog fudbalerima TSC-a kojima je potrebna pobeda da preuzmu treće mesto od Olimpijakosa i obezbede istorijsko prezimljavanje u Evropi, odnosno seobu u Ligu konferencije.


tagovi

Liga EvropeOlimpijakosTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara