Posle sezone karijere, transfer iz snova: Bokser postao jedan od najskupljih bosanskih igrača u istoriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 16:54

Štutgart sve karte bacio na Ermedina Demirovića i srušio klupski rekord

Bilo je popularnijih igrača iz Bosne u nemačkoj Bundesligi, sasvim sigurno i boljih, međutim samo jedan je tokom karijere napravio veći transfer od Ermedina Demirovića (26)! U pitanju je Edin Džeko, za čiji je dolazak iz Volfzburga 2011. godine Mančester Siti platio 37.000.000 evra. Čak i kada u obzir uzmemo sve ostale bosanske fudbalere, odnosno njihove transfere u drugim ligama - a izuzimajući mutljavinu iz leta 2020, kada su Barselona i Juventus trampili Artura Mela i Miralema Pjanića - veći je jedino onaj Pjanićev iz Rome u Juve za 32.000.000. Bilo je to jula 2016...

Malo ko je mogao da se nada ovakvom razvoju karijere Ermedina Demirovića dok je pune četiri godine (između 2018. i 2022.) besomučno menjao klubove (Lajpcig, Alaves, Sošo, Almerija, Sent Galen), pogotovo nakon što je na 69 utakmica za Frajburg postigao samo osam golova (usled čega je bio pušten da ode bez obeštećenja), ali u Augzburgu je stasiti napadač pronašao svoju sreću i posle sezone karijere dočekao i transfer iz snova.

Izabrane vesti

Momak rođen u Hamburgu biće zamena za Serua Girasija i od jeseni će igrati Ligu šampiona! Štutgart nije žalio novac, oborio je klupski rekord kada je u pitanju izdvojeno obeštećenja za nekog igrača (21.000.000 evra), što samo pokazuje koliko veruje u Demirovića, popularnog Boksera.

"Nadimak ima veze sa tim kako proslavljam golove. Mada, od detinjstva sam na ulici uvek imao potrebu da se izvlačim iz najrazličitijih situacija. Takođe, volim sport generalno, pratim boks".

I to nije sve kada govorimo o ceni. Prema navodima Florijana Pletenberga, Bavarci su uspeli da 'izboksuju' i ozbiljne bonuse od 5.000.000, što će reći da čitav posao može da naraste na 26.000.000.

Prema istom izvoru reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisaće ugovor do 2028. godine i po sezoni zarađivati nešto više od 3.000.000 evra. Kada se sve to sabere, u pitanju je daleko, daleko najveća investicija Švaba u istoriji kluba.

Podsetimo, Ermedin Demirović je prošle sezone blistao u dresu Augzburga i na 33 utakmice postigao 15, a namestio 10 pogodaka. Radi se o tipu igrača drukčijem od Girasija, koji voli da dodaje, o čemu svedoči njegov učinak od 30 golova i 29 asistencija u Bundesligi. Čini se da bi predtavljao idealnu kombinaciju sa Denizom Undavom, međutim trenutno nisu veliki izgledi da Štutgart otkupi njegov ugovor od Brajtona.


tagovi

Ermedin DemirovićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara