Vojvodina zakazala dvoboj sa vicešampionom Evrope

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.02.20. | 19:32

Boris Rojević i drugi put taktički nadmudrio Veselina Vukovića, Lale izbacile Metaloplastiku

Kad je gusto Nemanja Pribak, kad se rešava Jovica Nikolić. Po difoltu tako izgledaju utakmice Vojvodine ove sezone. Snažna odbrana, a onda majstorije iskusnog Pribaka i talentovanog Nikolića. Molgo je lako da bude drugačije, ali kao što rekosmo - kada Voša igra protiv rivala iz domaćeg prvenstva ne gubi. Ta tradicija se i danas nastavila. Vojvodina je savladala Metaloplastiku i drugi put, ovoga puta rezultatom 26:24 (11:12). Prvi meč igran je u Šapcu pre devet dana, tada su izabranici Borisa Rojevića slavili sa 25:24.

Utisak je da je na iskustvo novosadska ekipa dobila ovaj meč, a svakako prelomni faktor kao mnogo puta do sada bio je nekadašnji makedonski reprezentativac Nemanja Pribak. Kao i u Šapcu Metaloplastika je bila mnogo bolja u prvom poluvremenu, ali kao da igrači Veselina Vukovića prestaju da igraju posle 45 minuta. Ogroman pad u igri, koji je Vojvodina iskoristila da okrene rezultat u svoju korist. Možda je na konačan rezultat uticao i krajnje sumnjiv sedmerac na dva minuta do kraja. Sudije su digle ruku za pasivan napad, a Alen Ovčina je uskočio u golmanski prostor. Nije bilo kontakta sa odbranbenim igračima Metaloplastike, ali je glavni arbitar rešio da pokaže na sedmerac. Miloš Grozdanić bio je siguran i doneo dva gola prednost za Vošu, koji su bili dovoljni da se zakaže susret sa Vespremom u četrtfinalu SEHA lige.

Izabrane vesti

Ogroman broj isključenja obeležio je prvo poluvreme. Za Vojvodinu čak sedam, pa su domaćini su 14 minuta igrali sa igračem manje. Velike probleme su Lalama je pravio Milan Milić kao i u prvom susretu. Sve oči su bile uprte u njega što je ostavljalo prostora drugim igračima Metaloplastike. Kažnjavali su gosti svaku grešku u odbrani rivala i u većini slučajeva postigli gol ili iznudili isključenje. Ipak, ono što je domaću ekipu održavalo u igri jeste veliki broj sedmeraca koje su imali - 4/5. Najefikasniji na poluvremenu u dresu novosadskog kluba bio je Miloš Grozdanić, najbolji strelac SEHA lige u prošloj sezoni, sa četiri gola. Na odmor se otišlo rezultatom 12:11 za Metaloplastiku.

Početak drugog poluvremena obeležio je blago rečeno oštar start Borivoja Đukića kada je sa obe ruke u skoku gurnuo najtalentovanijeg igrača Srbije - Jovicu Nikolića. Nije mogao mladi desni bek odmah da nastavi susret, već je otišao na kratku pauzu. Ipak, dva brza gola nekadašnjeg reprezentativca Rajka Prodanovića i jedan Stevana Sretenovića, Vojvodina je prvi put na meču povela sa dva razlike 14:12 posle samo četiri minuta igre u nastavku. U nastavku igralo se gol za gol, a Vojvodina je održavala svoju prednost. Uspeli su na pet minuta do kraja gosti da poravnaju rezultat posle par dobrih poteza mladog organizatora igre Đorđa Pisarića. U tih pet minuta Metaloplastika je uspela da prospe sve dobro što je do tada uradila. Neobjašnjiv pad u igri i bezidejnost u napadu Vukovićeve ekipe koštale su ih prolaza.

Ova pobeda za šampiona Srbije znači još sigurno dve utakmice u regionalnom takmičenju, a rival sa kojim će se boriti za polufinale je aktuelni viceprvak Evrope. Jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige Šampiona, koji u svom rosteru ima neke od najboljih igrača sveta kao što su Rasmus Lauge, Petar Nenadić, Blaž Blagotinšek i ostali.

VOJVODINA - METALOPLASTIKA 26:24 (11:12)

VOJVODINA: Arsenić (pet odbrana), Ovčina 1, Milić, Pribak 2, Ilić 2, Medurić, Ratković 2, Prodanović 1, Tomić 1, Stanković, Nikolić 3, Verkić (jedna odbrana), Grozdanić 4, Vučković, Sretenović.

METALOPLASTIKA: Bomaštar (šest odbrana), Dodić, Pisarić, Babić 3, Čagalj 3, Jandrić, Dukić, Matičić, Todorović 2, Gojković 1, Petrović, Milić 5, Kljajić, Trkulja, Babić, Ivanić.

PišeOgnjen BORJANOVIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara