Bubakari Sumare (@SevillaFC)
Bubakari Sumare (@SevillaFC)

Posle čistke na Sančez Pishuanu, Sevilja dovela Lesterov promašaj

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 21:43

Andalužani tokom dana raskinuli ugovore sa Usamom Idrisijem i Alehandrom Papuom Gomezom

Osvojila je Sevilja poslednjeg dana maja Ligu Evrope po sedmi put u klupskoj istoriji, a onda dolazeće leto iskoristila da pročisti igrački kadar, a najviše i za renoviranje veznog reda. Poslednjeg dana prelaznog roka Andalužani su sporazumno raskinuli saradnju sa Alehandrom Papuom Gomezom i Usamom Idrizijem, a onda su se pohvalili pojačanjem iz Engleske. Na Ramon Sančez Pishuan je kao pozajmljeni igrač (pravo otkupa za 15.000.000) stigao Lesterov promašaj Bubakari Sumare.

Imajući u vidu da je Sevilja početkom avgusta iz Ajntrahta dovela Đibrila Soua za svega 10.000.000 evra, složićemo se da je za relativno mali novac uspela da potpuno osveži i podmladi manevar svog tima. Ivanu Rakitiću je 35 godina, povređenom Fernandu 36, dok Oliver Tores ima 28, a Đoan Đordan 29. Sumare ima 24 godine i bez obzira na činjenicu da se nije idealno snašao u Premijer ligi, potencijal da se preporodi u Andaluziji je tu.

Izabrane vesti

Došao je na King Pauer stadion pre dve godine, a Lester ga je platio Lilu 20.000.000 evra. Ipak, nije uživo pod trenerskom palicom Brendana Rodžersa, niti se krajem minule sezone išta promenilo kada je Din Smit na kratko postao šef stručnog štaba.

Uz Sumarea i Soua, Sevilja je ovog leta dovela još smo štopera iz Rena Loika Badea, odnosno desno krilo Dodija Lukebakija iz Herte. Do kraja večeri pokušaće da dovede još jednog centralnog defanzivca, ili Davida Karma iz Porta ili Viktora Nelsona iz Galatasaraja. Uz dodatak da su kao slobodni igrači stigli rezervni golman Erjan Niland i levi bek Adrija Pedrosa, ipak je činjenica da se Sevilja ratosiljala znatno većeg broja fudbalera. Otišla su čak dvanaestorica, od kojih je, istini za volju, retko ko bio standardan. Koliko toliko značajniju ulogu imali su samo Oskar Rodriges i Gozalo Montijel.


tagovi

Bubakari SumareLetnji prelazni rok 2023SeviljaLesterLester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara