©AFP
©AFP

Posle Arsenala - Fabregas: Samardžić se nada startnoj postavi u malom lombardijskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.09.24. | 13:53

Atalanta u poslednjem meču petog kola Serije dočekuje Komo

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Posle jučerašnjeg velikog milanskog i lombardijskog derbija, peto kolo Serije A zatvara mali lombardijski derbi između Atalante i Koma (20.45). Sudbina je htela da Boginja samo četiri dana posle meča sa Arsenalomu Ligi šampiona igra protiv Koma Seska Fabragasa koji se formirao i afirmisao kao igrač upravo u redovima Tobdžija. Ako je protiv londonskog kluba remi (0:0) u Bergamu bio više nego prihvatljiv rezultat večeras Đan Pjero Gasperini i njegovi momci igraju na pobedu s ciljem da uhvate priključak sa vodećim klubovima na tabeli Serije A.

Izabrane vesti

Atalanta igra dosta promenljivo na startu sezone. U jednom momentu se čini da su nezaustavljiva mašina u drugom su neprepoznatljivi. Na drugoj strani Komo je i dalje bez pobede u Seriji A mada je, ruku na srce odigrao samo jedan meč na svom stadionu i večeras četvrti put gostuje u prvih pet prvenstvenih mečeva.

Gasperini bi trebalo da napravi par promena u odnosu na startnu postavu koju smo videli protiv Arsenala, pre svega na sredini terena gde bi trebalo da vidimo u ulozi ofanzivnog pleja našeg Samardžića mada ne može da se isključi mogućnost da Brešanini počne meč od prvog sudijskog zvižduka. U igri za mesta startera su i Belanova-Ruđeri na poziciji veznog spoljnjeg na desnom boku, kao i Pašalić i Ederson u sredini. Mario je u prošlom kolu stigao do 200 mečeva u italijanskoj elitnoj ligi dok večeras može da postane najefikasniji Hrvat u istoriji Serije A. Trenutno Pašalić deli prvo mesto sa Perišićem sa 49 golova.

Podsetimo, Atalanta osim Skamake i Skalvinija koje ćemo videti tek za par meseci na terenu ne može da računa na Godfrija i Toloija.

Komo je u Bergamo došao u gotovo kompletnom sastavu. Nedostaje samo Barba koji će se vratiti na raspolaganje sledećeg nedelje. Fabregas će, prema najavama, potvrditi formaciju 4-2-3-1 budući da Beloti nije uspeo da se nametne kao Kutrone u napadu (bivši napadač Milana je dao dva od tri gola Koma u šampionatu) i Fadera je u prednosti nad bivšim centarforom Rome i Torina. Fabregas potvrđuje da ne želi da se brani u Bergamu po cenu da izgubi 4-0, ali informacije sa jezera upućuju da će Komo igrati opreznije večeras.

ATALANTA 3-4-1-2: Karneseki – Đimšiti, Hijen, Kolašinac – Belanova, Ederson (Pašalić), De Ron, Zapakosta – Samardžić (Brešanini) – Lukman, Retegi

KOMO 4-2-3-1: Audero – Jovine, Dosena, Krempf, Moreno – Serhi Roberto, Perone – Strefeca, Pay, Fadera – Kutrone

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Kaljari - Empoli 0:2 (0:1)

/Kolombo 33, Esposito 49/

Verona - Torino 2:3 (1:2)Ž

/Kastanjos 12, Moskera 93 - Sanabrija 10, Zapata 34, Adams 79/

Subota

Venecija - Đenova 2:0 (0:0)

/Busio 63, Pohjanpalo 85/

Juventus - Napoli 0:0

Leče - Parma 2:2 (1:0)

/Dorgu 32, Krstović 59 - Almkvist 90+3, Hajnu 90+6/

Nedelja

Fjorentina - Lacio 1:1 (0:1)

/Gudmundson 49 pen, 90 pen - Hila 41/

Monca - Bolonja 1:2 (1:1)

/Đurić 43 - Urbanski 24, Kastro 80/

Roma - Udineze 3:0 (1:0)

/Dovbik 19, Dibala 49pen, Baldanci 70/

Inter - Milan 1:2 (1:1)

/Dimarko 28 - Pulišić 10, Gabija 89/

Ponedeljak

20.45: (1,47) Atalanta (4,30) Komo (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AAtalantaLazar SamardžićKomo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara