©Starsport
©Starsport

Poruka Zvezdi iz Čukaričkog: Ako Cvetković odluči da pređe - sešćemo da pričamo

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 13:30

Vladimir Matijašević se osvrnuo na priče o potencijalnom prelasku dvojice bisera Brđana u redove šampiona Srbije

Čukarički je tokom prethodnih rokova uspostavio kontinuitet prodaja fudbalera u inostrane klubove, međutim sve su češći i slučajevi da igrači sa Banovog brda postanu važni faktori u redovima Crvene zvezde i Partizana. Stopama Kristijana Belića i Srđana Mijailovića su nastavili Vladimir Lučić, Bojan Kovačević i Aleksa Janković, dok se pred jek letnje pijace sve češće govori o interesovanju Crvene zvezde za Igora Miladinovića i Mihajla Cvetkovića.

Povodom priči o eventualnim novim prodajama šampionu Srbije stav je izneo Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog.

Izabrane vesti

"Imamo jednu konkretnu ponudu za Miladinovića, ostalo su interesovanja. Pisalo se o prelasku u Crvenu zvezdu, nismo uopšte pričali oko toga, to su dezinformacije. Rekao sam već, njegova cena nije ta o kojoj se pisalo, nego je svakako veća. Držaćemo se naše strategije, moramo da napravimo naš budžet u prelaznom roku, ovom letnjem i potom zimskom i da igrači budu mirni. Najbitnije nam je to, ne finansira nas ni država niti bilo ko sa strane, sami sebe izdržavamo. U današnje vreme sigurno nijedan vlasnik neće davati po nekoliko miliona da bi se sa nečim igrao. Živimo od prodaje igrača i tako moramo i da nastavimo". kazao je Matijašević i fokus sa najboljeg mladog igrača Mozzart Bet Superlige preusmerio na Cvetkovića, fudbalera koji je u dresu Srbije impresionirao na Evropskom prvenstvu za kadete:

"To dete je u Čukarički došlo sa devet godina. I o njemu se svašta priča, da je bilo nesuglasica, ko zna čega… Dali smo mu šansu sa 16 i po godina, on je tu šansu iskoristio. Imao sam sastanak sa njim pre tri dana, njegova želja je da ostane u klubu, da se iz ovog kluba proda. Da li će se desiti Crvena zvezda ili neki drugi klub? Morate da shvatite da ima 17 i po godina, u januaru puni 18. On pre toga i ne može da ode u inostranstvo, može eventualno da potpiše neki predugovor. Za njega ima interesovanja zaista sa svih strana. Iskreno, pričao sam sa ljudima iz Zvezde, u jednom razgovoru. Kazao sam im, ako Cvetković bude odlučio da ide u Zvezdu, sešćemo da pričamo. Svakako, on će i sa svojom porodicom videti šta je najbolje. On je igrač Čukaričkog, u narednim mesecima videćemo šta će se dogoditi. Ljudi svašta pišu… Istina je da smo ranije imali ponudu za njega, ali nije bilo nikakvog ucenjivanja, sve nesuglasice su rešene. Klub je stao iza igrača, Mihajlo igra u Čukaričkom, igrao je i na Evropskom prvenstvu. Bio je povređen na početku prolećnog dela sezone, posle je bio u kombinaciji za svaku utakmicu. Veliki je talenat, shodno tome imaće prednost, to je normalno. Mora i da nastavi da se zalaže, ali profesionalac je i izuzetno dobro dete. I ako ostane kod nas i ako ode, biće to velika karijera, on je budućnost srpskog fudbala".


tagovi

ČukaričkiVladimir MatijaševićMihajlo CvetkovićIgor Miladinović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara