Poruka iz Humske na četiri jezika: Reci ne rasizmu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.19. | 10:42

Sve je jasno

Čini Partizan sve što je do njega kako mu UEFA ne bi opet ispraznila stadion. Već je dovoljno propastio osvajač Kupa Srbije ove sezone, na mečevima sa Moldem i AZ-om nije imao podršku sa tribina na kakvu je navikao (u gledalištu bila samo deca do 14 godina), kažnjen je dve utakmice suspenzije zbog dešavanja na susretu sa Malatijom. Tad je FARE, nezvisna organizacija u tesnoj saradnji sa Evropskom kućom fudbala, “čula” rasističke povile ka Mičelu Donaldu, a kako za bilo koji oblik diskriminacije u Nionu poštuju nulti nivo tolerancije sankcija je bila žestoka.

Da se nešto slično ne bi ponovilo crno-beli su rešili da se javnosti obrate na četiri različita jezika, tako što su prvotimci Bibras Natho, Takuma Asano, Sejduba Suma i Umar Sadik pozvali navijače da se uzdrže od ponašanja koje bi moglo da bude ocenjeno kao problematično. Sve u sklopu duugogodišnje akcije UEFA pod sloganom:
“Reci ne rasizmu”.

Izabrane vesti

Ha japanskom, hebrejskom, francuskom i engleskom, Partizanovi legionari zapravo su se pridružili ideji trenera Sava Miloševića koji je tokom vikenda jasno stavio do znanja da mesta bilo kakvoj diskriminaciji u svetu sporta nema.

Tema je osetljiva ako se zna da je posle prethodnog gostovanja člana Premijer lige u Humskoj, Totenhema u jesen 2014, Partizan pretrpeo kaznu zbog sornog transparenta u kome se pominju Jevreji, pa je Bešiktaš morao da sačeka sa delimično zaključanom južnom tribinom. Sve je još “vruće” posle incidenta u Sofiji prošle sedmice, pošto su tokom gostovanja reprezentacije Engleske Bugarskoj njeni tamnoputi igrači vređani na rasnoj osnovi.

Toga u Beogradu ne bi smelo da bude. Pogotovo što će “ceo svet” gledati taj meč.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara