Bojan Kovačević (© FK Partizan)
Bojan Kovačević (© FK Partizan)

Poruka iz Humske: Doveli smo igrače da budemo naoružani za neprijatna iznenađenja

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.24. | 12:04

Kovačević starter posle samo nekoliko treninga, golman Jovanović pod rizikom

U ponoć se završava prelazni rok na teritoriji Srbije, a Partizan je u finišu, možda pomalo mimo plana, a usled potrebe, reagovao i doveo još dvojicu novajlija. I to u paketu iz Čukaričkog. U matični klub su se vratili Bojan Kovačević i Aleksa Janković, čime je broj zimskih akvizicija narastao na sedam.

Prema obrazloženju iz Humske, ti potezi su povučeni kako se ne bi desilo da stručni štab ostane „kratak“ u zahtevnom delu sezone na pojedinim pozicijama u timu. Posebno ako se zna da prvo pojačanje u liku Nikola Miličića neće skorije na teren usled povrede kolena obnovljene na Kipru.

Izabrane vesti

Veliki je pritisak i veliki rizik, zato smo doveli igrače da budemo sportski naoružani za neprijatna iznenađenja u vidu povreda, žutih i crvenih kartona“, predočio je Igor Duljaj, trener Parnog valjka i onda se osvrnuo na početno prolećno kolo u kome, zbog otežanih uslova u Ivanjici fudbala maltene nije ni bilo. „Protiv Javora smo odigrali težak meč, ali ćemo u duelu sa IMT-om, na našem stadionu, gde je podloga sjajna, imati sve preduslove da pokažemo dobar fudbal. Igrači Partizana ne traže lakši put do uspeha, već da se časno i sportski bore protiv rivala, da pokažu sve urađeno tokom priprema. Što se tiče narednog meča, veliki je rizik kod golmana Aleksandra Jovanovića (ima tri žuta kartona, naredni bi značio suspenziju), Nemanje Nikolića, kao i Franka Kanutea (pet karotna). Zato sam tražio pojačanja, da imamo odgovarajuće izmene, kako bismo „pokrili“ igrače koji u određenom trenutku nisu u sastavu“.

Tako će se desiti da posle samo nekoliko treninga u novoj sredini debituje Bojan Kovačević, kako bi pokrio poziciju štopera i rešio status bonusa.

U ovom trenutku je tako. Samo da prođe trening, da budem siguran, jer je virus prisutan i kod nas. Ukoliko Bojan bude zdrav, počeće utakmicu“.

Ako Kovačević krene, možda nema potrebe da počne Samed Baždar, iako je tokom sedmice uigravan na poziciji iza napadača, kako bi odmenio Bibarsa Natha.

„Odlično Baždar trenira. Rekao sam mu da u svakom trenutku bude spreman, za pet minuta kad se pojave. Videćemo da li će to biti u subotu ili kad neko bude odsutan zbog povrede ili bolesti“.

U prvoj utakmici na domaćem terenu, navijači bi mogli da vide i najzvučnijeg ovogodišnjeg novajliju, Goha.

„Mogu da ga očekuju u nekom periodu, zavisi da li od početka ili tokom durgog poluvremena. Njemu je najteže, jer period prilagođavanja duže traje u odnosu na fudbalere iz Evrope. Verujem da će uz pomoć saigrača brzo proći kroz aklimatizaciju“.

Koja i o Leandru Ovusu, koji je debitovao u Ivanjici.

„Igrač je od kog Partizan može dosta da očekuje. Naši navijači mogu da budu mirni što se tiče sredine terena“.

Isto važi i kad su u pitanju izmene, jer je Nemanja Nikolić kroz celu sezonu džoker ekipe.

„Mnogo bodova nam je doneo asistencijama i golovima na izuzetno teškim gostoivanjima u Subotici, Pančevu, Ivanjicu, u Kragujevcu, na krovu, evo i u Ivanjici. Na neki način proživljava drugu mladost“.

Upravo je Nikolić postigao odlučujući gol protiv IMT-a, koji u subotu od 16.15 (TV Arena Premium 1) gostuje u Humskoj.

Verujem da će gosti biti agresivni, imaju mlade, brze i snažne igrače. Moraćemo da obratimo pažnju i na kontre. Njihovi fudbaleri žele da se dokažu protiv Partizana. Na utakmicama sa nama, Zvezdom, TSC-om i Čukaričkim mogu da se predstave publici u najboljem svetlu. Kad je reč o publici, znam da su mnogi ljudi otišli iz Beograda usled praznika, ali moraju da znaju da nam podrška sa tribina dosta znači. Nadam se da će dođi da nam pomognu, da budu štit od nekih neželjenih stvari koje mogu da se dogode. Samo sportska priča je važna. Ništa drugo nas ne intereudsje. To nam je vodilja“, dopunio je Igor Duljaj.

SVANUĆE DAN KAD ĆE JUŽNA TRIBINA BITI KRCATA

U kontekstu informacije da su se Bojan Kovačević i Aleksa Janković vratili na mestu gde su fudbalski oblikovani kao tinejdžeri, Duljaj je podsetio da je nedavno angažovao za saradnika i Marka Jovanovića.

Imamo veliki grupu iskrenih poštovalaca i ljubitelja Partizana. Ta grupa širi pozitivnu energiju. Jednog dana će doći trenutak kad će jug biti krcat, a to je dokaz da navijači vole igrače Partizan i cene šta rade. Popunili su stadion u Ivanjici, apeluje da dođu i protiv IMT-a, mnogo smo jači kad su uz nas“, istakao je Duljaj.



 


tagovi

FK PartizanIgor DuljajBojan Kovačević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara