Musa Marega i Gabrijel (©Reuters)
Musa Marega i Gabrijel (©Reuters)

Portugalski O Clássico za trofej Superkupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 14:53

Porto i Benfika se posle četiri meseca prolongiranja bore za trofej

Portugalski O Clássico za trofej Superkupa. Porto i Benfika ukrštaju koplja večeras na stadionu u Aveiru, u njihovom 245. dvoboju (21.45), i to više od četiri meseca pošto je meč trebalo da se odigra. Megdan su u Superkupu delili u 25 navrata, a Zmajevi su slavili 13 puta, Orlovi su bili bolji pet puta, dok je sedam mečeva okončano remijem.

Ovo je sudar dve najveće portugalske ekipe. I jedni i drugi dobro guraju u domaćem prvenstvu, Porto je trenutno treći, Benfika druga na tabeli, dok se na prvom mestu nalazi Sporting koji ove sezone još neporažen. Ne treba ni naglašavati da ova utakmica može da "ode na obe strane" i ne treba da iznenadi ukoliko bude i malo "tuče" na terenu.

Izabrane vesti

Obe ekipe se nalaze u sjajnoj formi, Porto je u strašnom nizu od 11 mečeva bez poraza, samo je jednom remizirao, uz vezanih pet trijumfa u svim takmičenjima. Udarna igla Zmajeva je i ove sezone snažni Musa Marega sa sedam golova, ali je interesantno najbolji strelac ekipe vezista Seržo Oliveira sa osam pogodaka.

Sa druge strane, Benfika je u seriji od devet mečeva bez neuspeha. Puleni Žorža Žezusa su možda imali slab početak sezone, ali u poslednje vreme igraju veoma dobro i nošeni odličnim vezistom Picijem, strelcem 10 pogodaka, u dobrom raspoloženju čekaju veliki derbi.

Portu su pripala poslednja tri Klasika. U avgustu su Zmajevi slavili u finalu Kupa (2:1), bilo je puno nervoze i čarki, varničilo je i na terenu i van njega, pa su crvene kartone već u prvom poluvremenu zaradili Kolumbijac Luis Dijaz i trener Porta Seržo Konseisao, ali to nije sprečilo sastav sa Dragao stadiona da slavi golovima Mbembe

Benfika je blagi favorit, pre svega zbog ambicija sa kojima je ušla u sezonu i ekipe koju je uspela da oformi. Čini se da je kvalitet na strani sastava iz prestonice Portugalije, ali Zmajevi se nikako neće predati.

PORTUGALIJA, SUPERKUP - FINALE (AVEIRO)

Sreda

21.45: (2,85) Porto (2,85) Benfika (2,85)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BenfikaPortoSuperkup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara