Portugalci opominju navijače Benfike: Ne kačite zastave Torcide!

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.09.24. | 10:13

Duel u Beogradu mogao bi da bude zanimljiv iz još jednog aspekta

Na terenu je zagarantovan spektakl, a na tribinama bi moglo da bude vruće. Baš vruće. Portugalski mediji pišu da bi među 2.500 navijača najvećeg portugalskog kluba u Beograd mogli da stignu i pripadnici splitske Torcide, i da će taj podatak sigurno podići bezbednosne mere u Srbiji na najviši mogući nivo.

Navijači Benfike i Hajduka su već 30 godina u bratskim odnosima, iniciranim tragičnim događajem iz 1994. godine kada su trojica fanova lisabonskih Orlova poginula vraćajući se sa meča Lige šampiona protiv Hajduka. Od tada se često posećaju i navijaju na istoj tribini.

Izabrane vesti

Poslednji takav slučaj zabeležen je u Zagrebu prošlog petka kada su pripadnici grupe „No name“ bili na Maksimiru i pružili podršku Hajduku u velikom derbiju protiv Dinama. Portugalski mediji pišu da je to bio siguran znak da će pojedinci iz Torcide pokušati da dođu u Beograd, prvi put od završetka rata na prostorima bivše Jugoslavije 1995. godine.

Međutim, Portugalci su uvereni da će srpske vlasti pokušati da preduprede takav sled događaja. Čak opominju navijače Benfike da ne kače obeležja Torcide na Marakani, jer bi to moglo da dovede do velikih incidenata.

Tiražna A bola donosi hronologiju incidenata navijača Benfike, te da je portugalski klub prethodnih godina bio često na mesti disciplinskih organa UEFA.


tagovi

TorcidaLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara