(©Reuters)
(©Reuters)

Porto oberučke prihvatio Nasionalove praznične poklone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 22:54

Konseisaovi Zmajevi bljuju vatru

Loš period daleko je iza Porta, forma ide uzlaznom putanjom, a nekada kao večeras favorit ne mora da prolije litre znoja i krvi kako bi zaradio tri boda. Zahvalnica ide na adresu Nasionala. Nije Porto bio ubedljiv, odigrao je taman koliko je bilo potrebno - 2:0

Serž Konseisao ima dosta razloga za zadovoljstvo. Zmajevi opravdavaju nadimak. Porto na tri fronta gura jako dobro. Slabiji start sezone je arhiviran, a na poslednjih deset utakmica na tri fronta, Porto je upisao devet pobeda uz remi sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona. Sve je bliži Porto lideru, lisabonskom Sportingu, obezbedio je plasman u osminu finala Lige šampiona i blizu je prolaska u polufinale Kupa Portugalije. Pre mesec dana situacija je bila daleko od bajkovite. Jedini Konseisaov razlog za brigu jesu povrede u drugom poluvremenu. Ostaje da se vidi da li su ozbiljnije prirode.

Izabrane vesti

Nedopustive greške pravili su igrači Nasionala na Dragau i sami su sebe lišili mogućnosti da otkinu Portu bod ili sva tri. Malo je verovatno bilo da će Nasional moći ozbiljnije da se suprotskavi Portu, ali su gosti faktički uručili trijumf Zmajevima. Glupostima u kaznenom prostoru i u opasnoj zoni nedaleko od šesnaesterca, igrači Nasionala su se utrkivali koji će bolju loptu poslati direktno u noge rivala. Previše grešaka i za amaterski nivo, a ne za portugalsku Primeiru.

Otavio je proigrao Taremija, Iranca je u kaznenom prostoru srušio Pedrao i sudija je pokazao na belu tačku. Neoprezno je Pedrao startovao, a Taremi je iskoristio i najmanji kontakt da padne i iznudi jedanaesterac. Namestio je loptu Seržo Oliveira, šutirao snažno, pročitao ga je Danijel, ali nije mogao da zaustavi udarac i spreči Zmajeve da dođu lako do pogotka i prednosti. Oliveira je postigao peti prvenstveni pogodak, a Nasional je nastavio da čašćava rivale faulovima u šesnaestercu.

Defanzivci Nasionala ponovo su poklonili gol domaćinu. Lopta se od Alazana odbila pravo u noge Taremiju, Iranac je iz prve odigrao do Muse Marege, a napadač Porta je bio hladnokrvan i rutinski je savladao Danijela. Pokazali su Taremi i Marega još jednom da se odlično razumeju i dopunjuju. Zmajevi su praktično već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika, najviše zahvaljujući poklonima gostiju. Igrači Nasionala potrudili su se da olakšaju posao Portu i poguraju domaćina do nove pobede na Dragau. Marko Grujić je u poslednjih 15 minuta dobio priliku da se nađe na terenu umesto Hesusa Korone, ali mu nije pošlo za rukom da se upiše u listu strelaca.


PRIMEIRA - 10. KOLO

Petak

Portimonense - Famalikao 0:0

Subota

Maritimo - Belenenseš 1:0 (0:0)

/Žoel 90+3 - Krisjuk 62ck, Fete 90+6ck/

Tondela - Moreirenše 0:0

/Pedri 57ck/

Sporting - Farense 1:0 (0:0)

/Šporar 90+1p - Defendi 86ck/

Nedelja

Fereira - Boavista 1:1 (0:0)

/Pedro 83 - Elis 61/

Žil Visente - Benfika 0:2 (0:0)

/Rodrigo 59ag, Everton 65/

Porto - Nasional 2:0 (2:0)

/Oliveira 21pen, Marega 39/

Ponedeljak

21.15: (2,80) Santa Klara (3,10) Gimarais (2,65)

Utorak

21.15: (1,57) Braga (4,00) Rio Ave (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko GrujićPrimeiraPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara