Porto ima novog trenera: Bruno kao sin Brut

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.06.24. | 20:52

Bivši asistent u režiji zavadi, pa vladaj

Posle sedam godina Seržo Konseisao je napustio stadion Dragao, na ne baš prijateljski način. Zmajevi su u međuvremenu, kao što se i pretpostavljalo, na funkciju novog šefa struke postavili bivšeg asistenta Vitora Bruna.

Nije iznenađujuće da je upravo Bruno zamenio doskorašnjeg stratega Porta. Naime, upravo je on jedan od ljudi koji su šurovali sa novopečenim prvim čovekom kluba Andresom Viljasom Boasom oko Konseisaovog razrešenja.

Izabrane vesti

Biće ovo prvi samostalni posao za Bruna. Od 2008. godine stalno je bio asistent i učio posao u "Prvom avgustu", Navalu, Leišoešu, Olanenseu, Koimbi, Bragi, Gimaraešu i od 2017. godine u Portu uz Serža Konseisaa. Sada je iskoristio šansu i dočekao da mu vidi leđa...

Biće veoma teško da se pređe iz uloge asistenta u odelo prvog trenera tima. Ali postoje brojni primeri stručnjaka koji su imali fenomenalne rezultate kada su zamenjivali svoje šefove. Porto prethodne sezone nije bio ni blizu da zapreti u trci za osvajanje titule portugalskog šampionata, na kraju se utešio osvajanjem Kupa, pa je pred novim strategom zahtevan zadatak.

Vitor Bruno je inače sin poznatog trenera Vitora Manuela, sa kojim je 2008. godine počeo da radi u timu “Prvi avgust”. Njegova dvojica sinova Gustavo i Giljerme Fernandeš igraju u mlađim kategorijama Portoa, tako da je reč o pravoj fudbalskoj porodici.



tagovi

Vitor Bruno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara