Karl Toko Ekambi (©Reuters)
Karl Toko Ekambi (©Reuters)

Popravni za Lion, pet meseci bez poraza na gostovanjima

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.21. | 11:13

Promo kvota u Mozzartu na pobedu gostiju u Brestu. Nigde nećete moći da nađete veću – 1,63

Kada smo pomislili da bi Lion mogao ove sezone da pripreti nedodirljivom Pari Sen Žermenu i lideru Lilu, da se umeša u borbu za titulu u Ligi 1, četa Rudija Garsije je neprijatno izenadila prošle nedelje porazom na svom terenu od Monpeljea (1:2). I pre nešto više od meseca dana Lion je prekinuo odličan niz bez poraza neuspehom na svom terenu od Meca (0:1).

Prošlosezonski polufinalista Lige šampiona bolje igra ove sezone na gostovanjima gde je samo jednom poražen na 12 utakmica, i to protiv Monpeljea, 15. septembra prošle godine.

Izabrane vesti

Prilika za iskupljenje Memfisa Depaja i drugova je duel u Brestu večeras (21.00) u prvom meču 26. kola elitnog prvenstva Francuske.

"Dobro je što ovaj meč u Brestu dolazi tako brzo i svi su usredsređeni na vraćanje bodova koje smo ispustili. Kvalitet tima se i meri sposobnošću da se odgovori na poraz. Ovaj šampionat je trka izdržljivosti. Još se ništa nije odlučilo, samo moramo biti sposobni da započnemo novu pobedničku seriju. Brest je težak tim koji je teško pobediti, dobro organizovan, ali moramo tamo da odemo i pobedimo i vratimo se na pravi kolosek“, rekao je trener Rudi Garsija, prenosi zvaničan sajt Lige 1.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LION DA POSTANE ŠAMPION FRANCUSKE JE 11,0.

Brest je u sredini tabele, nije poražen već tri kola, sakupio je pet bodova. Lion igra na gol više. Samo su Pari Sen Žermen i Monako više puta zatresli mreže rivala. Nekadašnji šampion je na 25 utakmica postigao 51 gol (više od dva po meču). U vrhu iste strelca Lige 1 nalaze se čak trojica napadača Liona.

Sa 13 pogodaka najefikasniji je Holanđanin Memfis Depaj, tri manje od prvog strelca Francuske, Kilijana Mbapea. Karl Toko Ekambi je postigao 11 golova, a Tino Kadevere devet. Ukupno su postigli 34 gola od 51 tima. Treba istaći da je prethodne zime klub napustio Musa Dembele i preselio se u madridski Atletiko. U klub je stigao Alžirac Islam Slimani koji je pojačao konkurenciji u napadu.

Lion ove sezone nije igrao Evropu. Sada je to skoro izvesno, ali izabranici trenera Rudija Garsije žele Ligu šampiona. Ni borba za krunu nije daleko jer Pari Sen Žermen nije tako dominantan kao prethodnih godina.

Nekadašnji šampion Francuske na gostovanju u Brestu neće moći da računa samo na povređenog defanzivca Marsela. Za Brest neće igrati Brazilac Žean Lukas koji je na pozajmici iz Liona, pa zbog dogovora dva kluba biće van tima. U prvom delu šampionata Lion i Brest su podelili bodove – 2:2. Lion nije izgubio od današnjeg rivala na devet uzastopnih utakmica (tri pobede i šest remija). Brest je poslednji put dobio Lion pre 30 godina.

Prvi meč 26. kola Lige 1, Brest - Lion (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

LionBrestFrancuska 1FrancuskaFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara