(©Starsport)
(©Starsport)

Popović odbranama, Mitrović i Eze golovima ulepšali Romanićev oproštaj od Pančevaca

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.08.24. | 23:17

Železničar savladao Spartak i vratio se na pobednički put - 2:0

I kada ne blistaju, fudbaleri Železničara uspevaju da stignu do tri boda. Vratila se večeras sva karmička nepravda koju je ekipa iz Pančeva doživela u prošlom kolu protiv niškog Radničkog. Dizelka je u tom meču dominirala, ali se na kraju bez bodova vratila iz Leskovca. Večeras, na veštaku Sportskog centra Mladost, nisu ponovili tu igru, ali su svakako sa 2:0 savladali subotički Spartak, koji će posle ovog meča biti dodatno utučen zbog neiskorišćenih prilika u prvih 45 minuta.

Možda je na domaćine delom uticala i saga oko njihovog najboljeg strelca Lazara Romanića, koji će izvesno u narednom periodu pojačati Partizan. Možda je nedostajalo i svežine, jer Marko Savić na raspolaganju ponovo nije imao nekolicinu fudbalera (Sanoga, Konatara, Đuričića, Ćurića, Jovanovića, Đokića...). Međutim, sve nedaće je prebrodila Želja i dodatno se profilisala kao plej-of ekipa Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Za to su se pobrinuli Mitrović i Eze, koji su efektnim pogocima osujetili solidnu predstavu gostiju iz Subotice. Imao je Miloš Kruščić čak dve nedelje da pripremi ekipu za večerašnji duel u Pančevu, pošto je utakmica sa Partizanom odložena zbog evropskih obaveza kluba iz Humske. Nisu Golubovi izgledali uopšte loše u uvodnim minutima ovog duela. Očigledno je da su bili gladni druge pobede u Mozzart Bet Superligi, ali im se nije dalo u prvom poluvremenu protiv Dizelke.

Imao je Spartak velikih sedam šuteva u okvir gola domaćina u prvih 45 minuta, ali nijedna lopta nije uspela da završi iza leđa raspoloženog Zorana Popovića. Bivši čuvar mreže Crvene zvezde bio je odlučan u nameri da njegova mreža ostane netaknuta ove večeri u Pančevu. Nije bilo bitno da li su gosti šutirali u bliži ili dalji ugao, Popović je kao hobotnica stizao svaku loptu i svakom odbranom ubijao u pojam napadački trojac TodorskiBijelović - Tomović.

Upravo posle jedne intervencije golmana Želje, usledila je kobna kontra domaćina. Posle lepe kombinacije na ivici šesnaest metara, Romanić je vratio loptu na rolnu za Mitrovića, a ovaj hirurški precizno pogodio uz levu stativu. Nakon što je srušio IMT, 19-godišnji Beograđanin je i na ovom meču pokazao da ga je Savić opravdano poveo sa sobom iz Voždovca.

Desetak minuta kasnije, Andrej Todorovski je propustio odličnu prilku za izjednačenje, najbolju za Golubove u prvom delu, ali kada lopta ne bi završila u naručiju Popovića, ona bi po pravilu prohujala pored gola, baš kao ovaj pokušaj Makedonca.

Umalo da Železničar, ponovo kazni propuštenu priliku gostiju. Romanić je bio u prilici da kapitališe na katastrofalnom povratnom pasu Ćalasana, ali je leđa kolege iz poslednje linije sačuvao Mihajlo Bogićević pravovremenom intervencijom.

Kao da je rezultat na poluvremenu demoralisao goste, koji su se i sasvim ugasili u nastavku. Moglo se polemisati da su Subotičani zaslužili barem bod zbog predstave iz prvog dela, ali nakon viđenog u nastavku, Želja bez osećaja krivice nosi tri boda sa terena.

Jedinu priliku za Spartak u drugom delu, imao je Andrej Todorovski kada je tukao jako u bliži ugao gola Pančevaca, ali je Popović za ovaj meč stavio čelične rukavice.

Ostatak meča protekao je u znaku domaćina. Najpre je po ulasku u igru Stefan Pirgić pronašao Ezea u naletu, a Nigerijac poslao projektil pod prečku gola nemoćnog Vulića. Golman gostiju nije mogao apsolutno ništa kod ovog udarca, ali je zato umalo bio direktan krivac za pogodak Milosavljevića. Međutim 17-godišnji vezni igrač nije uspeo da zadrži pribranost i stavi pečat na pobedu Pančevaca.

Do kraja je Milosavljević promašio još dve izgledne prilike, ali je njegove promašaje zasenio Romanić, koji u 95. minutu nije bio precizan sa bele tačke. Ali neće za ovim prilikama mnogo žaliti ekipa iz Pančeva, koja se nakon poraza u Leskovcu, večeras ponovo vratila na pobedničku stazu. Sa druge strane Kruščić, će morati da nađe način da povrati samopouzdanje svoje ekipe, koja će morati da prikaže mnogo više od solidnih 45 minuta, kako bi opstala u ligi.

Piše: Konstantin Mlađenović

MOZZART BET SUPERLIGA - SEDMO KOLO

ŽELEZNIČAR - SPARTAK 2:0 (1:0)

/Mitrović 19, Eze 65/

Pančevo

Stadion: Mladost

Sudija: Milan Mitić

Žuti kartoni: Bogićević (Spartak), Vidojević, Cvetković (Železničar)

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Popović 7,5 – Jusif 6 (od 54. Balaž 6), Vidojević 6 (od 54. Milunović 6), Milikić 6,5, Stojanović 6,5 – Knežević 6, Mitrović 7 – Eze 6,5 (od 85. Lokosa -), Grgić 6 (od 63. Milosavljević 5,5), Cvetković 6 (od 63. Pirgić 6,5) – Romanić 6.

SPARTAK (3-4-3): Vulić 5,5 - Kerkez 6, Bogićević 5,5, Ćalasan 5 - Lukić 6 (od 69. Jocić 5,5), Mijić 6, Babić 6, Vitorović 6 – Tomović 6 (od 62 Ubiparip 5,5) , Todoroski 6 (od 75. Atule -), Bijelović 6 (od 69. Kajke -).

Igrač utakmice: Zoran Popović (Železničar) 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – SEDMO KOLO

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

Novi Pazar - Jedinstvo Ub 3:1 (1:1)

/Ljajić 25p, 48, Mesarović 81 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd Mozzart Bet 1:3 (1:0)

/Krstić 41 - Vilijter 61, Paločević 90 pen, Stanojlović 90+9

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)

/Mitrović 19, Eze 65/

Nedelja

19.00: (8,50) Radnički Kragujevac (4,80) Crvena zvezda (1,38)

19.00: (1,55) TSC (4,00) Mladost (6,25)

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaŽelezničar PančevoSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara