Tejmi Ejbraham (Reuters)
Tejmi Ejbraham (Reuters)

Popalili se alarmi u Milanu: Blizu su novi špic i vezista, Joviću se ne piše dobro

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 18:31

Rosoneri i Roma napreduju u pregovorima oko trampe

Oklevao je Milan celo leto i na teži način shvatio da mu je potreban još jedan špic. Luka Jović i Noa Okafor očigledno nisu to što treba Rosonerima. Videlo se to u prva dva kola u kojima je jedva osvojen bod. Prvi špic Alvaro Morata je povređen i neophodna je kvalitetanija alternativa.

Zato je Milan rešio da usliši želju treneru Paulu Fonseki i da mu dovede Tejmija Ejbrahama iz Rome. Od sinoć traju intenzivni pregovori dva kluba i trebalo bi da se uspešno završe danas ili sutra.

Izabrane vesti

Prva Milanova ideja je bila da Romi pošalje Luku Jovića i novac, ali srpski napadač nije bio raspoložen za trampu. Druga ideja je prošla. Milan u Večni grad šalje Aleksisa Salemakersa i pare. Pitanje je samo koliko para…

Roma ceni Ejbrahama na 22.000.000 evra, a Milanov predlog je da u zamenu za njega pošalje 5.000.000 evra i Salemakersa kojeg ceni na 17.000.000 evra. Problem ne što Vučica ne vrednuje Belgijanca toliko već 12.000.000 evra. Dakle, Roma traži 10.000.000 evra uz Salemakersa. Najrealnija opcija je da se dva kluba nađu na sredini i poslednjih sati se šuška da će dogovor biti postignut na bazi: Salemakers plus 7.000.000 evra za Ejbrahama.

Obojica igrača su već postigli dogovore sa budućim klubovima oko ličnih uslova. Roma će se rešiti Ejbrahamove visoke plate koja iznosi oko 6.000.000 evra bruto, a Milan će dobiti špica od kojeg mnogo očekuje. Imao je Ejbraham i ponudu Vest Hema, ali jedan od ključnih ljudi koji ga je ubedio da čeka Milan je bio Fikajo Tomori. Štoper Rosonera i Ejbraham su odrasli zajedno i najbolji su prijatelji.

Ejbrahamov dolazak bi najgore urticao na status Luke Jovića koji bi u napadačkoj hijerarhiji pao na treće mesto jer je Morata prvi špic. Nije nemoguće da Jović u narednim danim i napusti klub jer još odranije je za njega postojao ineters iz Turske i Rusije.

Osim pregovora o pomenutoj trampi, Milan i Roma vode bitku i za potpis istog igrača u veznom redu. U pitanju je Manu Kone koji želi da napusti Borusiju Menhengladbah. Oba italijanska kluba su kontaktirala Nemce i poslali identiče ponude: 15.000.000 evra. Borusija je do sada tražila 20.000.000 jer procenti od prodaje idu Tuluzu i agentu, ali je moguće da pristane na popust.

Milan vidi Konea kao zamenu za Jasina Adlija koji se danas preselio na pozajmicu u Fiorentinu. Viola će imati opciju da ga otkupi za sumu između 12.000.000 i 14.000.000 evra tako da bi Francuz na kraju mogao da pokrije veći deo transfera zemljaka iz Menhengladbaha.

Aktivna je i opcija da Ismael Benaser napusti Milan i da ga zameni Adrijen Rabio. Alžirskog vezistu hoće saudijska Al Kadisija i nudi mu 15.000.000 evra po szeoni. Milan je spreman da ga pusti ako Saudijci plate 40.000.000 evra za obeštećenje.


tagovi

Manu KoneLetnji prelazni rok 2024Tami EjbrahamLuka JovićAleks Salemakers

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara