Kasijera i Dzjuba (AFP, Reuter)
Kasijera i Dzjuba (AFP, Reuter)

Ponuda od 5.000.000 na stolu, Rusi predviđaju: Ako Kasijera ode u Zenit, Dzjuba će u Soči

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 19:56

Kolumbijski napadač bi mogao da potpiše ugovor do 2025. godine sa opcijom produžetka na još godinu dana

Teško da je Crvena zvezda imala realne šanse da prisvoji golgetera Sočija Matea Kasijeru kada je kao konkurenciju imala finansijski najmoćniji ruski klub. Ne samo da je Zenit ispleo mrežu oko Kolumbijca kada je spomenuo platu od 2.000.000 evra godišnje, već je ponudio i obeštećenje o kojem crveno-beli mogu samo da sanjaju.

Naime, odlično upućeni kolumbijski novinar kada su u pitanju njegovi sunarodnici, Pipe Sijera, tvrdi da je Kasijera na korak do selidbe u Sankt Peterburg jer su nebeskoplavi ponudili Sočiju 5.000.000 evra. Trenutno se vode pregovori od dužini ugovora koji bi trebalo da bude potpisan do 2025. godine uz opciju produžetka na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Međutim, zanimljivu projekciju daju novinari ruskog Sport Expressa. Ona se tiče uzročno poslednične veze Mateo Kasijera - Artjom Dzjuba. Reprezentativcu Rusije ugovor sa Zenitom zvanično ističe za šest dana. Nedavno mu je propao transfer u Fenerbahče, juče mu je Ferencvaroš ponudio trogodišnji ugovor vredan ukupno 3.000.000 evra neto, ali Rusi tvrde da bi mogao da ostane u domovini.

Ukoliko Kasijera ode u Zenit, vrlo je realno da ruski gorostas krene u suprotnom smeru. Pominje se obeštećenje do 6.000.000 evra koje bi Sočiju poslužilo za trogodišnji ugovor za Dzjubu po kojem bi zarađivao 2.000.000 po sezoni.

Dzjubi ponuda očigledno ne manjka, želela je i zvala Crvena zvezda, a vreme će pokazati da li najbolji strelac u istoriji ruske Premijer lige želi da nastavi da pomera granice u svojoj državi, ili mu je možda namera da igra u evropskim takmičenjima.


tagovi

Artjom DzjubaMateo KasijeraLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara