Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Ponovo se priča o Ramosu i Mančester junajtedu

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 02:21

Kapiten na izlaznim vratima Santijago Bernabeu stadiona

Pre pet i po godina se tvrdilo da Serhio Ramos ima dogovor sa Mančester junajtedom. Sve je postalo jasno kada je defanzivac stavio paraf na novu saradnju sa Real Madridom. Priča je ponovo aktuelna i još jednom usred Ramosovih pregovora sa Realom. Kapiten se nije dogovorio sa Kraljevskim klubom, ugovor mu ističe na kraju sezone i španski mediji tvrde da su dve strane sve dalje od nastavka saradnje. Miror tvrdi da je Old Traford željena destinacija 34-godišnjeg defanzivca.

Nedeljama Real pregovara sa svojim kapitenom, ali Ramos ne popušta. Prva prepreka je preskočena, Španac je ubedio upravu da mu ponudi dvogodišnji ugovor, ali drugu teško da će zaobići. U pitanju su, naravno, finansijski aspekti saradnje.

Izabrane vesti

Jedan od najboljih defanzivaca sveta je na Santijago Bernabeu od 2005. godine, u martu puni 35 godina, ali nije želeo da pristane na smanjenje od deset odsto, već umanjene plate. Zbog posledica pandemije virusa korona, čak je i jedan od najbogatijih klubova sveta morao da skreše plate svojim igračima, pa je Ramos sa 12.000.000 spao na "tričavih" 10.800.000 evra godišnje. Ali tada se nije bunio, jer je svima oduzeto deset odsto od primanja, ali ispod toga očigledno ne želi da ide.

Ne popušta ni Real, koji je već postigao dogovor i sa Davidom Alabom, pa se čini da će se posle 16 godina dve strane rastati. Brojni klubovi su već ugledali priliku da u svoje redove presele čoveka koji iza sebe ima pet titula u Primeri, četiri u Ligi šampiona, kao i dva osvojena Evropska prvenstva sa reprezentacijom Španije i jedno Svetsko. Ima pravo da pregovara sa klubovima van Španije, pa se tako pisalo o interesovanju Bekamovog Inter Majamija, ali i bogatih klubova iz Azije.

Ipak, Ramos ne želi na istok, njegovoj porodici Azija nije primamljiva destinacija, Florida je svakako primamljivija, ali Ramosov brat i agent Rene Ramos, cilja Englesku.

Zbog toga bi mogao da izvisi i bogati Pari sen Žermen, koji je ozbiljno zagrejan da ga preseli u svoje redove. Navodno ni sam fudbaler nije previše impresioniram idejom da se preseli u Pariz i zaigra na Parku prinčeva. Po svemu sudeći, rešio je da se dokaže i u Premijer ligi. Miror tvrdi i da cilja prelazak u redove Mančester junajteda. Isti list navodi da svega par klubova može da izađe u susret Ramosovim primanjima. Među klubovima koji bi mogli da ga priušte svakako se nalaze Mančester Siti i Liverpul, ali izvor blizak igraču tvrdi da bi prelazak u jedan od ova dva kluba bio komplikovan. U igri je čak i Everton, pre svega zbog Karla Ančelotija, koji je sa iskusnim defanzivcem proveo dve godine u Madridu. Ipak, Ramosov izbor je Junajted.

Đavolima očajnički treba pojačanje u zadnjoj liniji, bolje od Ramosa teško da će pronaći, posebno ako se u ozbir uzme da ne bi morali da plaćaju obeštećenje za njegove usluge. Jasno, Španac bi predstavljao rešenje za period od par godina, ali elitno rešenje. Pritom bi i mlađi igrači dobili sjajnog mentora. Pokazali su minulog leta da nemaju problem sa potpisivanjem starijih igrača, bez problema su 33-godišnjem Edinsonu Kavaniju dali ugovor težak oko 225.000 evra na sedmičnom nivou (nešto manje od 12.000.000 evra godišnje). Ramos je dobro upoznat i sa životom u Mančesteru, uputio ga je Dejvid Bekam dok su delili svlačionicu na Bernabeu.

Brojne su opcije na stolu neustrašivog Realovog kapitena, koji će narednog leta, kako stoje stvari, napustiti glavni grad Španije. Utisak je da je Mančester junajted favorit za njegov potpis, ali videćemo kako će se situacija odvijati u narednim mesecima.



tagovi

Serhio RamosZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara