©MN PRESS
©MN PRESS

PET NA PET - Marko Pecarski: Tokom odrastanja voleo sam Dijamantidisa, Novickog i Karmelo Entonija

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 08:23

Košarkaš koji igra za Pantere kaže da će uvek pamtiti finale Evropskog prvenstva u Rigi, pred 20.000 ljudi, i osvojeno zlato!

Rođen je u španskom Hihonu gde je tata Miroslav u to vreme igrao košarku. Rastao je u Beogradu, a prve korake košarkaške korake načinio je u Zemunu. U Megi je Marko Pecarski debitovao kao senior. Potom su usledile igre za Bajern, Partizan, sa kojim ima osvojena dva pehara iz Kupa Radivoja Koraća. Septembra prošle godine prešao je u FMP koji večeras igra utakmicu sa Crvenom zvezdom (17.00 sati) u okviru ABA lige.

Sa srpskim juniorskim reprezentacijama ima osvojene dve zlatne medalje sa Evropskih prvenstava. Jednu je doneo iz Slovačke, drugu iz Letonije, a tad je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata. Od Marka očekujemo medalje i sa seniorskom selekcijom Srbije, a do tad odgovori za rubriku “Pet na pet”.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima, osim košarke, i kojim?
“Oduvek je košarka bila ta koja me je najviše privlačila. Moja ljubav prema košarci verovatno je potekla od mog oca Miroslava. On je bio košarkaš, pa je ubrzo košarka postala i moja najveća strast i nešto što će me pratiti tokom života. Sećam se da sam se okušao u tenisu, ali to je manje bitno".

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Najdraži igrač iz detinjstva bio mi je Dimitris Diamantidis, a od NBA igrača Dirk Novicki i Karmelo Entoni”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Uvek navijam za ekipu u kojoj igram i maksimalno se trudim da joj pomognem”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Uvek ću pamtiti finale Evropskog prvenstva u Rigi, pred 20.000 ljudi. Tad sam sa svojom generacijom osvojio zlatnu medalju”.

5.Životni i sportski moto?

“Koliko sebe daješ, toliko ti se i vrati”.
Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Premijer lige, LESTER – ASTON VILA. Gosti su slavili u poslednjem okršaju, ali bolji skor imaju Lisice, 9:10:8. Vila je rivale “tukla” sa 5:0, ali sad mora da se bori za opstanak u društvu najboljih. Lester je iza Liverpula i Sitija sa dva poraza pa minimalnim trijumfom u poslednjem kolu. Čak četiri poraza imaju gosti u nizu, a poslednja pobeda je baš protiv Lestera u kup takmičenju, 2:1.

“Možda pokušati sa igrom gol, gol, sa tri i više golova na meču”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara