Ponovo bukti rat, Marota želi da uzvrati Juventusu: Meta je novi Pirlo

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 17:23

Sandro Tonali na meti italijanskih teškaša, koji neće štedeti sredstva da dovedu supertalentovanog vezistu u svoje redove

Ponovo bukti rat između Juventusa i Intera. Stara dama je demonstirala silu u slučaju Dejana Kuluševskog, pa su Nerazuri sada spremni da odgovore kada je u pitanju supretalentovani vezista Breše Sandro Tonali.

Momak, kojeg zbog stila igre, ali i fizičkog izgleda, nazivaju "novi Pirlo", još prošle sezone u Seriji B privukao je pažnju najvećih klubova sa Apenina. S obzirom da je ogroman potencijal potvrdio i u Seriji A, kao i igrajući za nacionalni tim Azura, u igri su ostali platežno najmoćniji italijanski giganti. Situaciju iz prikrajka pomno prate i "teškaši" sa Ostrva Mančester junajted i Mančester Siti.

Izabrane vesti

Inter je dodao gas i želi po svaku cenu da preotme igrača Juventusu, pa je Antonio Konte navodno već pregovarao sa Tonalijevim agentima Bepeom Bocom i Robertom la Florijom. Ipak, treba imati i na umu da je Juventus i u slučaju Dejana Kuluševskog iskočio iz drugog plana i ukrao već viđeno pojačanje Nerazura.

Italijanski mediji pišu da bi cena za Tonalija mogla da se kreće oko iznosa od 50.000.000 evra, ali je jasno da će Inter i Juventus imati tvrdog pregovarača u liku gazde Breše Masima Ćelina, koji je još u oktobru poručio da želi da zadrži igrača i ponudi mu novi ugovor, govorivši o basnoslovnim ciframa.
"
Pre neki dan, njegovi agenti su mi saopštili procenu od 50.000.000 evra. Odgovorio sam im da za mene vredi 300.000.000, što znači da ne žim da ga prodam. Ja imam san. Ako Sandro prihvati, spreman sam da napravim veliku finansijsku žrtvu za produžetak njegovog ugovora. Na njemu je da odluči, može da ostane ovde i uživa u fudbalu ili da ode u veliki klub i rizikuje da bude ostavljen na klupi za rezerve", poručio je tada Ćelino.

Sa druge streane, Gazeta delo Sport piše da je predsednik Intera Stiven Ženg dao zeleno svetlo za Tonalijev transfer, što je odmah dalo znak sportskom sektoru kluba, na čelu sa generalnim direktorom Bepeom Marotom, da krenu u finalizaciju ovog posla. Inter je spreman da ispuni sve zahteve Breše kada je u pitanju.

Tonali je ponikao u Breši, sa kojom ima ugovor do leta 2021. godine, što znači da je ovo praktično idealan trenutak za njegov transfer u neku veliku sredinu. Ove sezone, mladi vezista je odigrao 19 utakmica za Brešu i postigao jedan gol, uz dve asistencije.

Nikako ne treba očekivati da će Juventus olako odustati od Tonalija, s obzirom ga u Torinu, baš kao i u Milanu, prate od najranijih igračkih dana. Tako da treba biti spreman za konkretnu reakciju Stare dame.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara