Ponovo biju Mihine udarne igle, Bolonja protutnjala kroz Leće (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 17:06

Parma se jedva spasila poraza od Breše

Iako je gostovanje Bolonje u Lećeu na neki način obeležilo skandalozno ponašanje Garija Medela koji je napao svog trenera Sinišu Mihajlovića, fudbal nikako ne bi trebalo da padne u drugi plan. Jer, ono što je Mihina Bolonja danas pružila na jugu Italije je možda i njena najbolja partija od početka sezone. Bolonja je na krilima svojih napadača pobedila Leće sa 3:2.

Dok je Mihajlović bio na terapijama i nije mogao da vodi ekipu, Bolonja je gubila od Udinezea (0:4), Sasuola (1:3), igrala nerešeno sa Parmom, rezultati i igra su bili ispod očekivanja. A pogotovo su zakazali ofanzivni igrače Palasio, Orsolini, Sansone, Sorijano...

Izabrane vesti

Otkako se Miha vratio na klupu, Bolonja je tesno izugbila od Milana (2:3), savladala odličnu Atalantu (2:1) i danas pobedila Leće. A proradili su baš napadači.

Miha je odmah naredio ofanzivu. Palasio je prvi zapretio, Orsolini pogodio prečku, Poli je upropastio dobru šansu, bilo je pitanje vremena kada će Bolonja da povede. Desilo u samom finišu poluvremena. Palasio je centrirao, Sansone pokušao stiklom i lopta je došla do Orsolinija koji je sa druge stative iskoristio zicer.

Nastavila je Bolonja da napada i u drugom poluvremenu. I zasluženo duplirala prednost u 56. minutu. Gabrijel je prvo odbranio jedan na jedan Sansoneu, ali ništa nije mogao kada je lopta došla na nogu Sorijanu koji je pogodio praznu mrežu.

U 66. minutu je već bilo 3:0. Orsolini je u svom stilu, sjajnom „biciklicom“ predirblao Kalderonija i zakucao projektil pod prečku Lećeovog gola.

Delovalo je da je gotovo, ali se Bolonja opustila u finišu i dovela pobedu pod znak pitanja. Kuma Babakar je u 85. minutu ostao sam na drugoj stativi i glavom smanjio na 1:3, da bi Farijas u 91. minutu bio precizan sa 18 metara. Ipak, Bolonja nije dozvolila Lećeu više nijednu šansu i privela je meč kraju.

Uzbudljivo je bilo i u Parmi gde je gostovala preporođena Breša, bila nadomak pobede i na kraju morala da se zadovolji bodom - 1:1. 

Breša je pre oko dva meseca smenila trenera Korinija zbog slabih rezultata i postavila Fabija Grosa koji je potom smenjen posle samo tri meča i još gorih rezultata. Vratio se Korini i preporodio ekipu sa dve vezane pobede protiv SPAL-a i Lećea. Potom je usledio poraz od Sasuola da bi danas Breša bila nadomak treće pobede u četiri meča posle povratka Korinija

Igralo se vrlo otvoreno na Tardiniju, nizale su se šanse pred oba gola, a golmani su bili odlično. Gostujući napadač Donaruma je promašio prazan gol u prvom poluvremenu, da bi ga u drugom zamenio Baloteli i uspeo uz mnogo sreće da postigne gol desetak minuta. Skrenuo je šut Toregrose u mrežu. 

Ipak, Parma je u nadoknadi vremena uspela da izjednači. Tinejdžerska senzacija Dejan Kuluševski je upisao novu asistenciju pošto je u 92. minutu sjajnim centaršutem našao Grasija na petercu, a iskusni vezista je pogodio glavom. Kulušveskom, koji je danas zbog povreda Inglezea i Korenlijusa silom prilika igrao kao "devetka", ovo je bila sedma asistencija u sezoni. 

SERIJA A - 17. kolo

Petak
Fjorentina – Roma  1:4 (1:2)
/Badelj 34 – Džeko 19, Kolarov 21, Pelegrini 73, Zaniolo 88/

Subota
Udineze – Kaljari  2:1 (1:0)
/De Paul 39, Fofana 85 – Žoao Pedro 84/

Inter - Đenova 4:0 (2:0)
/Lukaku 31,71, Galjardini 33, Espozito 64pen/

Torino  - SPAL1:2 (1:1)
/Rinkon 4 - Strefeca 42, Petanja 82/ 

Nedelja
Atalanta - Milan 5:0 (1:0)
/Gomez 10, Pašalić 61, Iličić 63 i 72, Murijel 82/

Parma - Breša 1:1 (0:0)
/Grasi 90+2 - Baloteli 72/

Leće - Bolonja 2:3 (0:1)
/Babakar 85, Farijas 901 - Orsolini 43, 66, Sorijano 56/
20.45:  (4,60) Sasuolo  (3,80)  Napoli (1,75) 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara