Ponižavanje: Murinjo je Plačljivko

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 09:28

Galatasaraj naružio trenera najvećeg rivala

Ponizio je Galatasaraj Žoze Murinja i na terenu i van njega. U najvećem turskom derbiju, aktuelni vladar države je bio bolji od novog tima Portugalca, slavio 3:1, uvećao prednost na čelu tabele i dobio prostor da likuje. U evropskom delu Istanbula su i te kako znali da proslave trijumf nad Fenerom, tako što su slavnog trenera – naružili.

Kao inspiracija im je poslužio Murinjov nadimak, koji je sam sebi dao još pre 20 godina, kad je iz Porta stigao u Čelsi. Tad je za sebe rekao da je Posebni ili, na egnelskom The Special one. Pošto mu je karijera u velikom padu i kako na početku mandata među Kanarincima ništa valjano nije uradio (zaustavljen na putu ka Ligi šampiona, kiksirao na gostovanju Gectepeu u prvenstvu, sad poražen derbiju), lider tamošnje Superlige ga je prekrstio u – Plačljivka. Ili, opet na engleskom, The crying one.

Izabrane vesti

To je naslovna strana imaginarne publikacije koju je Galata objavila na društvenim mrežama čim je okončan susret na stadionu „Šukru Saradžoglu“, u kome su izabranici Okana Buruka bili i igrački i i rezultatski ubedljivi. Pomenutu publikaciju, osmišljenu radi ruganja Žoze, prati fotografija aktuelnog Fenerovog trenera i reči:

Bićete zadiviljeni mentalnim ritualima kojima biste morali da pribegnete dok ovo čitate. Potpuni majstor plakanja. Psihoza koju autor doživljava vas tera da se smejete i plačete. Autor vešto sagledava privilegije koje su mu dodeljene i uspešno kombinuje percepciju stvarnosti sa svojim svetom fantazije. Plačljivko. Čitaćuju ovo ćete imati drugačiji pogled na fudbal. Dovoljan da ga zaboravite“.

Administratori društvenih mreža slavnog kluba se tu nisu zaustavili. Murinjov dugogodišnji nadimak su stavili uz svog trenera, pa je tako za njih Okan Buruk - Pobednik.

Ili:

The Winner One“.

Sve ovo je razbesnelo Murinja po završetku meča, jer su mu saradnci pokazali šta je otišlo u etar. Njegov ego bio je dodatno uzdrman i zato se nije pojavio na obaveznoj konferenciji za medije. Obrazloženje slavnog Portugalca bilo je da nije mogao da čeka kolegu Okana Burkua da zavrži, pod obrazloženjem da je njegovo obraćenje novinarna trajalo predugo. Zapravo nije. Pravilo je da konferencije u Turskoj traju maksimalno 20 minuta, Buruk je aktivnosti okončao za 11. Maltene za polovinu predviđenog vremena.

Žoze se zaputio ka klupskom autobusu, gde ga je jedna od mnogobrojnih reportera sačekao i pokušao da ga pita za razloge poraza. Murinjo mu je na to odbrusio:

„Jeste li sigurni da ste novinar“?

I otišao dalje. Pravo u – propast.



tagovi

GalatasarajFenerbahčeŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara