Renato Dalara ©Reuters
Renato Dalara ©Reuters

Ponedeljak u Seriji A: Bolonja bez Arnautovića, Atalanta bez Murijela - na Bentegodiju bod nikome ne znači

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.01.23. | 12:25

Okršaji na Dalari i Bentegodiju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sedamnaesto kolo Serije A se završeva mečevima Bolonja - Atalanta i Verona – Kremoneze. Tijago Mota će posle Murinja u prvoj nedelji u 2023. godini ukrstiti koplja i sa drugim učiteljom Đan Pjerom Gasperinijem koji ga je preporodio u Đenovi pre 15 godina i lansirao ga na najveću fudbalsku pozornicu. U Veroni se igrač meč koji bi mogli da definišemo s maksimom: ko pobedi ima čemu da se nada!

Izabrane vesti

BOLONJA – ATALANTA (20.45)

Bolonja je pobedila na sva tri poslednja meča na Dalari u Seriji A uz impresivnu gol razliku 7-1. Međutim, Bolonjezi ne mogu da se pohvale dobrim učinkom protiv Atalante u poslednjih par godina. Primera radi na poslednjih pet okršaja, Atalanta je četiri puta pobedila uz jedan remi a primila je gol samo na jednom od pet duela.

Oba tima nisu baš najbolje počela Novu godinu. Bolonja je izgubila od Rome u veoma bledoj predstavi dok se Atalanta, bukvalno, spasila poraza od Specije u Liguriji u završnici meča.

Bolonja će biti značajno oslabljena jer neće moći da računa na svog najboljeg i najefikasnijeg igrača Marka Arnautovića. Austrijski Srbin se povredio i vratiće moraće da odsustvuje dve nedelje sa terena. Pored njega na listi povređenih je i drugi napadač Barou kao i De Silvestri e Bonifaci. Mota će biti prinuđen da prekomponuje napad i da igra sa tzv. lažnom devetkom, odnosno Sansoneom u ulozi centarfora.

Gaperini ima manje problema od Mote oko sastava i pored toga što je ostao bez Ruslana Malinovskog – danas bi trebalo da potpiše za Olimpik iz Marseja, pozajmica plus uslovljeni otkup brojem odigranih utakmica za cifru od 14.000.000 evra – i Murijel koji je povređen.

Gasperini ima nekoliko dileme oko sastava, od odbrane gde su u baražu Toloi, Palomino i Okoli za dva mesta, na sredini terena je neizvesno da li će igrati Ruđeri ili Zapakosta dok je u napadu borba između Zapate i Hojlunda za mesto u napadu.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski – Poš, Sumaoro, Lukumi, Likojanis – Domingez, Medel – Orsolini, Ferguson, Sorijano – Sansone

ATALANTA 3-4-2-1: Muso – Toloi, Okoli, Skalvini – Hatebor, De Ron, Kopmejners, Ruđeri – Pašallić – Lukman, Hojlund (Zapata)

VERONA – KREMONEZE (18.30)

Ko pobedi u Veroni ima čemu da se nada, remi ne služi mnogo ni jednima ni drugima. Tim naših Darka Lazovića i Ivana Ilića na Bentegodiju je ostvario samo jednu pobedu i to pre četiri meseca nad Sampdorijom, posle toga sedam poraza. Na drugoj strani Kremoneze je i dalje jedini tim u Seriji A bez trijumfa u ovoj sezoni, sedam remija i devet poraza.

Prošle srede su stigle ohrabrujući signali za oba tima. Verona je osvojila bod u Torinu protiv Granata a Kremoneze je namučio Juventus u Kremoni i zaslužio je barem bod u meču sa Bjankonerima. Nije slučajno da je trener tima iz Lombardije Masimilijano Alvini naglasio da bi njegov tim sigurno obezbedio opstanak ako bi igrao sve utakmice kao protiv Juvea pre pet dana.

U timu domaćina bi trebalo da vidimo posle dužeg vremena Ivana Ilića od prvog minuta, tim pre što je njegov ulazak u drugom poluvremenu protiv Torina bio više nego pozitivan. Kažemo trebalo jer postoji nekoliko varijanti u glavi trenera Zafaronija i u dobroj meri zavise od pozicije na kojoj će igrati Lazović. Čačanin je u Torinu igrao iza leđa centarfora Milana Đurića a postoje šanse da se večeras vrati na desni bok što bi otvorilo vrata Iliću da zauzme svoje mesto u veznoj liniji.

Inače, ishod ovog meča bi mogao da utiče i na odluke dva tima u vezi prelaznog roka, odnosno da li će pokušati da sa pojačanjima obezbede opstanak u Seriji A ili da već dignu ruke.

VERONA 3-4-2-1: Montipo – Davidovič, Hijen, Čekerini – Lazović, Ilić, Sulemana, Doig – Tameze, Verdi – Đurić

KREMONEZE 3-5-2: Karneseki – Ferari, Bjanketi, Lokošvili – Sernikola, Milaneze, Askasibar, Pikel, Valeri – Desers, Okereke.

SERIJA A – 17. KOLO

Subota

Fiorentina - Sasuolo 2:1 (0:0)

/Saponara 48, Gonzales 90+1p - Berardi 57p/

Juventus - Udineze 1:0 (0:0)

/Danilo 86/

Monca - Inter 2:2

/Ćurija 11, Damfris 90+3AG - Darmijan 10, Martinez 22/

Nedelja

Salernitana - Torino 1:1 (0:1)

/Viljena 49 - Sanabrija 39/

Lacio - Empoli 2:2 (1:0)

/Anderson 2, Zakanji 54 - Kaputo 83, Marin 90+4/

Specija - Leće 0:0

Sampdorija – Napoli 0:2 (0:1)

/Osimen 19, Elmas 82 pen/

Milan - Roma 2:2 (1:0)

/Kalulu 30, Pobega 77 - Ibanjez 87, Ejbraham 90+3/

Ponedeljak

18.30: (2,20) Verona (3,35) Kremoneze (3,35)

20.45: (3,60) Bolonja (3,40) Atalanta (2,20)

***Kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Kremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara