Erik Eksposito (Printscreen)
Erik Eksposito (Printscreen)

Poljaci pišu: Španska gol-mašina odbila Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 18:07

Erik Eksposito posle rastanka sa Slaskom čeka pravu ponudu

Na osnovu izjava koje je prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić dao u intervjuu za Mozzart Sport da se zaključiti da je Šerif Endijaje nedodirljiv u špicu, a kako od opcija u navali ima još jedva punoletnog Uroša Sremčevića, ne treba isključiti mogućnost da srpski šampion tokom leta angažuje još jednog iskusnijeg napadača.

Da u tom smeru razmišljaju na stadionu Rajko Mitić moglo bi se zaključiti na osnovu informacije koja stiže iz Poljske. Naime, tamošnji medij Przegladsportowy piše su crveno-beli usmerili pogled ka španskom fudbaleru Eriku Ekspositu. I ne samo to, već na njegovu adresu dostavili i ponudu, ali da je 28-godišnji napadač istu odbio.

Izabrane vesti

Eksposito je slobodan na tržištu pošto se ovog leta, posle pet godina provedenih u Vroclavu, rastao sa Slaskom. Za to vreme momak rodom sa Tenerifa profilisao se kao gol-mašina u poljskom šampionatu. U pomenutom periodu Eskposito je na 164 utakmice u svim takmičenjima postigao 58 golova i upisao 24 asistencije, a prošle sezone bio je posebno efikasan. Zapravo, sa 19 pogodaka bio je najefikasniji fudbaler Ekstraklase te je odlučio da dobre partije naplati u nekoj drugoj sredini.

Stoga je, kako piše pomenuti izvor, odbio ne samo Zvezdinu, već i ponudu Slaska o produžetku saradnje, pride spustio rampu i turskom Ejupu… Interesovanje za Eksposita pokazali su i poljski velikan Legija, koja mu je navodno nudila 700.000 evra po sezoni, i Rakov, šampion države za sezonu 2022/23… Španac je sve klubove odbio i sredinom prošlog meseca prihvatio milionsku ponudu Um Salala, katarski klub je čak potvrdio njegov dolazak putem društvenih mreža da bi brže-bolje objave obrisao, jer je posao propao u poslednjem trenutku.

Ipak, Przegladsportowy piše da neće imati problem da pronađe novi angažman jer interesovanje za njega pokazuju klubovi sa Bliskog istoka, konkretno iz Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Eksposito je ponikao u mlađim kategorijama Malage nakon čega je u domovini nastupao još za Kordobu i Las Palmas, ali je daleko najveći trag ostavio u Slasku.


tagovi

Transferi uživoLetnji prelazni rok 2024TransferiFK Crvena zvezdaErik Eksposito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara