Stadion Dinamo Tbilisija (©Reuters)
Stadion Dinamo Tbilisija (©Reuters)

Policija odvela Dinamovog desnog beka

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 13:39

Potencijalni protivnik Radničkog iz Kragujevca u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije oslabljen, pošto će Giorgi Maisuradze da nastavi karijeru u Ukrajini posle transfera teškog 400.000

Ono što se za sada zna je da će Radnički iz Kragujevca debitovati u Evropi 25. jula, kada su na programu prvi mečevi 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Još ne zna ko će mu biti rival, čeka da vidi ko će pobediti u dvomeču Mornara iz Bara i Dinama iz Tbilisija.

Na prvi pogled klub iz Gruzije je veliki favorit, pogotovo kada uzmemo u obzir rezultate njihove reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Međutim, Dinamo je u krizi ove sezone, loše stoji u prvenstvu, a ovog leta je dodatno oslabljen.

Izabrane vesti

Nedavno je reprezentativni golman Giorgi Lorija dogovorio transfer u kiparskog drugoligaša Omoniju Aradipu, a sada je Dinamo objavio još jedan odlazak. Standardni prvotimac na poziciji desnog beka, Giorgi Maisuradze, nastaviće karijeru u Ukrajini.

Njega je kupio novi prvoligaš Policija iz Žitomira, a najtrofejniji gruzijski klub će od tog transfera zaraditi 400.000 evra. Za sada ovog leta nijedno pojačanje nije stiglo u Tbilisi.


18.00: (2,15) Iberija (3,60) Dinamo Tbilisi (2,85)


Kaop što smo napisali, Dinamu loše ide u prvenstvu. Posle 18 kola je tek peti na tabeli, ima čak 17 bodova manje od lidera Dila Gorija.

Utisak koliko-toliko može da popravi ovog petka od 18 časova, kada će gostovati gradskom rivalu Iberiji u polufinalu Superkupa Gruzije. U drugom polufinalnom okršaju, koji počinje sat vremena kasnije, Dinamo iz Batumija će odmeriti snagu sa Torpedom iz Kutaisija.

Dinamo Tbilisi je branilac trofeja u Superkupu Gruzije, prošle godine je osvojio rekordni deveti pehar u tom takmičenju. Od domaćih medalja plavo-beli imaju 19 titula u Gruziji, 13 nacionalnih kupova, te u vreme Sovjetskog Saveza po dve titule i kupa i pehar Kupa pobednika kupova iz 1981. godine.

U prvenstvu Dinamo ima čak 10 bodova manje od Iberije, koja je treća na tabeli. Međutim, domaćin današnjeg okršaja je u lošoj formi, nanizao je tri uzastopna poraza.

U prethodna dva duela ove sezone obe ekipe imaju po pobedu. Iberija je bila bolja u martu sa 1:0, a Dinamo joj se osvetio u maju istim rezultatom. Maisuradze je na obe utakmice odigrao po 90 minuta.


------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


SUPERKUP GRUZIJE – POLUFINALE

Petak

18.00: (2,15) Iberija (3,60) Dinamo Tbilisi (2,85)

19.00: (2,15) Dinamo Batumi (3,60) Torpedo Kutaisi (2,85)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Dinamo TbilisiRadnički KragujevacKvalifikacije za Ligu konferencijeGruzija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara