Pola sata najboljeg užičkog fudbala za beg sa dna, Dubočica odbranila Surdulicu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 17:06

Sloboda deklasirala Sloven u Rumi (4:1)

Pekao je „fenjer“ Užičane, a onda su „rosoneri“ poručili da je dosta. Gostovanje u Rumi novajliji u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije bilo je idealno gostovanje da se serija loših rezultata prekine i Sloboda je uspela.

Ekipa Ljubiše Stamenkovića je odigrala najbolje poluvreme u sezoni, možda i u njegovom novom mandatu na klupi Slobode i za 25 minuta je pregazila Sloven usred Rume – 4:1.

Izabrane vesti

Gosti su sjajno otvorili utakmicu, iz kontre tri na dva Cvetićanin je u 5. minutu pogodio mrežu Slovena. Lopta je savršeno slušala Užičane, koji su maltene svaku veliku šansu uspeli da pretvore u gol u prvoj četvrtini meča.

Drugi gol je pao posle kornera, Jovanović je s peterca zakucao loptu u mrežu u 22. minutu, a malo posle toga je defanzivac Slovena Radišić nakon nesporazuma sa golmanom Dragićevićem pogodio svoj gol i time pečatirao sudbinu domaćeg tima.

Gol pred kraj poluvremena nije probudio Sloven, a do kraja nije uspeo da se približi Slobodi, štaviše, Korejac Mjung je u 74. minutu postavio konačnih 4:1.

U Surdulici je sve stalo u poslednjih deset minuta. Dubočica je golom u 93. minutu odbranila „svoj“ teren protiv Mladost GAT-a – 1:1.

Nije se meč igrao u Leskovcu, da bi se teren poštedeo zbog predstojeće utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske.

Mreže se nisu tresle sve do 83. minuta, kada je Šušnjar pogodio glavom s peterca nakon kornera. Mirisalo je na trijumf Novosađana, koji bi ih izjednačio na vrhu sa liderom Mačvom, ali...

Kako došlo, tako otišlo. I izjednačujući gol Dubočice u 93. minutu je pao iz kornera. Luka Ratković je u padu šutirao sa pet-šest metara, iznenadio golmana i pogodio za 1:1, što je ostalo na semaforu do kraja.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

OFK Vršac - Trajal 2:0 (0:0)

/Glavinić 52, 56/

Subota

OFK Dubočica - Mladost GAT 1:1 (0:0)

/Ratković 93 - Šušnjar 83/

Sloven Ruma - Sloboda 1:4 (1:3)

/Ostojić 44 - Cvetićanin 5, Jovanović 22, Radišić ag 25, Mjung 75/

18.00: Borac 1926 – Voždovac

Nedelja

15.00: Grafičar – Radnički Sremska Mitrovica

18.00: Mačva – Javor

18.00: Radnik Surdulica – Zemun

Ponedeljak

18.00: Smederevo 1924 – Inđija

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mladost Novi SadDubočicasloboda užiceSloven RumaMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara