Pola čovek, pola zid – Predrag Rajković! Lion prvi put još od avgusta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.19. | 21:50

Plus volejčina Laznea i beg Mitrovićevog Strazbura sa začelja

Francuska je očarana, a Predrag Rajković ponovo uživa status jednog od najboljih mladih golmana sveta. Izrael je ipak fudbalska provincija, možda se tamo malo i uljuljkao, ali u petoj na listi najjačih liga Evrope 23-godišnji momak iz Negotina iz nedelje u nedelju demonstrira da mu je tu oduvek i bilo mesto. U meču sa Nimom još jedna netaknuta mreža za Rajkovića, koji ni osmi put u 11 ligaških mečeva ove sezone nije primio gol. Šteta samo što napadači Remsa to nisu uspeli da materijalizuju, pa je meč završen rezultatom 0:0.

A nije da šansi nije bilo. Nim je, suprotno poretku na tabeli, čak bio i nešto bolji tim. Jedan im je gol i poništen zbog faula u ranijoj fazi akcije, ali su najbliži pogotku bili u 51. minutu kada je baš Rajković spasio domaćina. Posle kornera je glavom pod prečku tukao Reno Ripar, ali se golman srpske reprezentacije izvio koliko je dug i paradom izvadio loptu već viđenu u mreži.

Izabrane vesti

Rem se tako probio do deobe trećeg mesta na tabeli sa Lilom, dok bi teoretski mogao da ga preskoči i Olimpik iz Marselja, ali samo ako u nedelju na Parku prinčeva savlada Pari Sen Žermen što baš i nije tako izvesno. Pride, Lil i Olimpik i jesu timovi projektovani za vrh tabele, dok su Rems mnogi pre videli u borbi za opstanak. Ali kako igra ekipa – i kako brani Rajković – pitanje prvoligaškog života neće se postavljati na stadionu Ogist Delon. Uostalom, niko u TOP 5 liga Evrope nema toliko utakmica bez primljenog gola kao Predrag Rajković.

Što se tiče ostalih utakmica, izdvojićemo pobedu Liona nad Mecom, ne toliko zbog rezultata od 2:0 već zato što je Olimpik – a to se graniči sa rubrikom verovali ili ne – upisao prvenac u Ligi 1 još od avgustovskih 6:0 protiv Anžea.

Usledila je potom serija razočaranje za navijače kluba koji je trebalo da ima “bukirano” drugo mesto na tabeli. Umesto toga do večeras je bio prvi iznad crte, ali je Memfis Depaj preuzeo odgovornost i u 28. minutu se kao tenk stuštio ka protivničkom golu i najavio toliko čekanu pobedu. Potvrdio ju je sa penala Musa Dembele, mada ostaje utisak da je sudija ovde bio prilično strog prema gostujućem timu. Naravno, Depaj je bio fauliran.

Iznenađenje je priredio Strazbug Aleksandra Mitrovića, koji je sa kapitenskom trakom oko ruke vodio tim do minimalca protiv Nice, koja je pride meč završila sa desetoricom igrača zbog pomračenja uma Rasina Kolija: Senegalac je u razmaku od samo šest minuta dobio dva žuta kartona. Adrijen Tomason je još ranije pogodio za 1:0, pa je Strazbur umakao sa začelja tabele mada ga tek očekuju pravi izazovi.

Čisto zbog estetike moramo da pomenemo i Brestovog Pola Laznea čija volejčina je odmah upisana u kandidata za najlepši gol 11. kola Lige 1. Na kraju 2:0 za Brest, iako su i oni meč završili brojčano deficitarni.

FRANCUSKA 1 - 11. KOLO

Petak

Nant - Monako 0:1 (0:1)
/Ben Jeder 21/

Subota

Lil – Bordo 3:0 (1:0)
/Andre 22, Jazidži 62, Remi 90/

Brest – Dižon 2:0 (0:0)
/Lazne 49, Ben 52/

Monpelje – Anže 0:0

Lion - Mec 2:0 (2:0)
/Depaj 28, Dembele 33pen/

Strazbur - Nica 1:0 (1:0)
/Tomason 23/

Rems - Nim 0:0

Nedelja
15.00: (2,00) Ren (3,40) Tuluz (3,90)
17.00: (1,95) Sent Etjen (3,40) Amijen (4,10)
21.00: (1,25) PSŽ (6,25) Marselj (10,0)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara