Poketinovih 11 na Marakani: Nema Sona, ali tu su Kejn i Mora, potpuno nova poslednja linija

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.11.19. | 10:48

Dosta izmena u odnosu na meč u Londonu

Jedan od najboljih igrača Totenhema, po mnogima i najbolji, Hjon Min Son, neće biti starter na večerašnjoj utakmici sa Crvenom zvezdom na stadionu Rajko Mitić (21.00, RTS1, Arena Sport 1). Tako barem procenjuju gotovo svi tamošnji mediji, što se donekle moglo i očekivati, s obzirom da je Korejac u prvenstvenom meču sa Evertonom proteklog vikenda doživeo veliki emotivni šok, nakon što je direktno učestvovao u situaciji koja je rezultirala katastrofalnom prelomu noge Andrea Gomeza.

Sonu je naknadno poništen crveni karton, ali ga Poketino po svemu sudeći neće izlagati dodatnom pritisku protiv sprskog šampiona. Barem ne od starta meča, dok bi u nastavku utakmice, ukoliko se nađe na klupi za rezervne igrače, mogao da pruži svoj doprinos igri Pevaca.

Izabrane vesti

Izostanak nezaustavljivog Korejca predstavlja dobru vest za Zvezdinu odbranu, ali ona lošija glasi da će na travu najvećeg srpskog stadiona istrčati najbolji engleski napadač Hari Kejn. Za razliku od okršaja u dva tima u Londonu, očekuje se da mesto u startnoj postavi zauzme i sjajni Lukas Mora. Pevci će igrati u formaciji 4-2-3-1, a snažnu trojku iza Kejna, pored Moure, činiće i Dele Ali i Đovani lo Selso.

Na golu Pevaca ponovo će biti Paulo Gazaniga, a značajne promene u odnosu na meč od pre dve nedelje pretrpeće i poslednja linija tima. Upravo u defanzivi vlada i najveća neizvesnost, pošto svi tamošnji mediji raspolažu različitim informacijama. Ono što je sigurno jeste da će na centralnom štoperu sigurno biti Tobi Aldervejreld, dok bi Huan Fojt mogao da zaigra na desnom beku, ali i sa iskusnim Belgijancem u tandemu.

Ako ipak bude zaigrao na poziciji centralnog defanzivca onda bi na desnoj strani trebalo da se nađe Voker Piters. Ako Fojt bude na desnom boku, onda će na štopera Dejvison Sančez. Za levi bok konkurišu Dejvis i Rouz, a u nekoj kombinaciji tu bi mogao da se nađe i Rajan Sesenjon.

Ono što je takođe izvesno jeste da je jedno mesto na poziciji zadnjeg veznog igrača zagarantovano za Harija Vinksa, dok bi Ndombele mogao da dobije predah. U tom slučaju u startu postavu će Dajer, eventualno Sisoko.

Kada se sve sabere, najizvesnija postava Totenhema protiv Crvene zvezde izgledaće ovako: Gazaniga - Fojt, Aldervejreld, Sančez, Dejvis - Vinks, Dajer - Moura, Lo Selso, Dele Ali - Kejn.

Podsećamo, Pevci su u Londonu igrali u sastavu: Gazanika - Orije, Sančez, Fertongen, Dejvis - Sisoko, Ndombele - Lamela, Ali, Son - Kejn. Ipak, povrede su u međuvremenu doživeli Lamela i Fertongen, a na putovanje nije krenuo ni Orije, što je prouzrokovalo da Poketino napravi značajan broj promena za večerašnji meč.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara