Poketinovi maniri za primer: Neću komentatisati sudije i VAR, moramo da analiziramo meč na drugačiji način

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 17:37

„Moramo prihvatiti da su to potpno fer pravila“, poručuje Argentinac

Maurisio Poketino je definitivno uneo neku novu vrstu manira u evropski fudbal, koja bi mogla da posluži kao primer brojnim trenerima.

Javnost na Ostrvu uveliko komentariše da li je napravljena greška zbog odluke da se poništi pogodak Serža Orijea u 65. minutu. Nakon pregledavanja snimka, arbitar Pol Tirni presudio je da je prethodno Son bio u ofsajdu, iako ljubitelje fudbala kraj malih ekrana ponovljeni snimak nije uverio u ispravnost te odluke.

Izabrane vesti

Ipak, Argentinac nije želeo da dovodi u sumnju ispravnost odluke i nameru sudija.
"
Neću polemisati. Samo ću reći da smo svi prihvatili taj sistem u igri i sada neću da se žalim. Prihvatiću ako hoćete da kažete da je bio ofsajd ili nije, ali verujem sudijama. Ako sudije kažu da je bio neću se žaliti. Mislim da moramo da analiziramo utakmicu na drugačiji način, a ne uključivati VAR u to. Moramo prihvatiti da su to potpno fer pravila", poručio je Poketino.

Taj trenutak je, međutim, ozbiljno poremetio njegov tim.
"
Nisam razočaran time, razočaran sam jer smo primili dva gola i emocija u igri se potom promenila. Donošenjem te odluke Lesteru su se dogodile važne stvari u poslednjih 10 minuta. Da je bilo 2:0 bilo bi drugačije, jer nije isto kada je u 80. minutu rezultat 1:0. Normalno je da se omicuje menjaju, za nas je bilo razočaranje, a za njih velika motivacija da nastave da protiskaju, posle čega su našli način da postignu gol. Posle toga smo pomislili da će biti nerešeno, a onda se dogodio taj udarac iz daljine i ubio naša očekivanja", poručio je Poketino.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara