Ćezare Kasadei (©Reuters)
Ćezare Kasadei (©Reuters)

Poketino oduševljen vraća italijanskog bisera iz Lestera, koji sad juri zaboravljenog Sensija

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 19:38

Enco Mareska vidi svojevremeno jednog od najboljih vezista Serije A kao pravo rešenje za Lester

Možda nećemo videti megalomanske transfere na Stamford Bridžu i rasipanje na kakvo nas je navikao Tod Boli otkako je preuzeo Čelsi od Romana Abramoviča, ali nešto se svakako dešava.

Mauricio Poketino odlučio je da iz Lestera vrati italijanskog bisera Ćezara Kasadeija, oduševljen onim što je pokazao u Lesteru tokom prvog dela sezone. Nekadašnji fudbaler Intera odigrao je 25 utakmica kod Enca Mareske i postigao tri gola, dva u Čempionšipu i jedan u Liga kupu, što je bio dovoljan razlog da bude pozvan nazad na Stamford Bridž kako bi konkurisao za prvi tim.

Izabrane vesti

Doduše, nije Kasadei igrao mnogo u startnoj postavi i tek je u poslednje dve ligaške utakmice, u pobedi nad Hadersfildom i porazu od Koventrija, vezao dva starta i svih 90 minuta na terenu. Ali, kako važi za jednog od najvećih bisera svoje generacije, očigledno je ubedio Poketina da mu pruži šansu u Čelsiju. Ima razloga i u tome što je rotacija vezista svedena na Enca Fernandeza, Konora Galagera koga mnogi povezuju sa Totenhemom i Mojzesa Kaiseda, pošto su van stroja zbog povreda Romeo Lavija i Lezli Ugočukvu.

Lester neće mnogo čekati sa rešavanjem pitanja upražnjenog mesta, pošto uveliko traju pregovori sa Interom za Stefana Sensija. Zaboravljeni italijanski reprezentativac odigrao je ove sezone tek 65 minuta, a godinama već ima problem sa povredama. Zbog toga Simone Inzagi ni ne računa na njega ozbiljno.

Kako javljaju ostrvski mediji, Sensi je već dogovorio lične uslove sa Lesterom i trebalo bi da potpiše do juna 2027. Interu će na račun mogao stići tek simboličnih 2.000.000 evra, sa sve bonusima, pošto Sensiju ugovor ističe na leto. Svojevremeno je Sensi, tačnije u vreme kada je nastupao za Sasuolo, važio za jednog od najboljih vezista Serije A, zbog čega je Inter na leto 2020. platio 25.000.000 evra. Ali, tek na momente bio je blizu nekih svojih ranijih partija. Vreme je provodio na pozajmicama u Sampdoriji i Monci, ali se ni tu nije dugo zadržao.

Zato bi rastanak bio najbolja stvar za sve strane, a možda bi baš u Čempionšipu mogao da oživi karijeru.


tagovi

Ćezare KasadeiStefano SensiZimski prelazni rok 2024LesterČelsiInter

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara