Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Poketino bacio igrače pod autobus: Možda nisu dovoljno zreli da se takmiče na svaka tri dana...

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 23:18

"Iz različitih razloga imamo poteškoća da se takmičimo u ovakvom tipu utakmice. Postignemo gol, budemo bolji, kontrolišemo meč, ali onda primimo gol ni iz čega", kazao je trener Čelsija posle remija sa Šefild Junajtedom (2:2)

Tri koraka napred, a onda jedan unazad. Nakon što je sredinom nedelje u haotičnoj utakmici na Old Trafordu došao do velike pobede nad Mančester Junajtedom, Čelsi je sedmicu okončao remijem sa Šefild Junajtedom na Bramal Lejnu (2:2) i tako ponovo sebi otežao borbu za plasman u Ligu Evrope.

Dva puta je Čelsi vodio protiv poslednjeplasiranog tima Premijer lige, ali mu ni to nije bilo dovoljno da se u London vrati sa tri boda pošto mu je dva u nadoknadi izbio Oli Mekbarni. Pa iako imaju dovoljno razloga da budu ljuti na svoje igrače, navijači Čelsija posebno kivni bili su na Maurisija Poketina zbog njegovog postupka po završetku utakmice.

Izabrane vesti

Umesto da preuzme makar deo odgovornosti, argentinski stručnjak je kako to Englezi vole da kažu 'bacio igrače pod autobus' izjavivši kako 'možda nisu dovoljno zreli da se takmiče na svaka tri dana', što se pristalicama dvostrukog prvaka Evrope nimalo nije dopalo.

"U 52. godini možete da identifikujete vrlo brzo da li je tim spreman da se takmiči ili ne. Možda ova grupa nije dovoljno zrela da se takmiči na svaka tri dana... Ovo je nov tim i mi i dalje proučavamo njihove profile. Proces iziskuje vreme. Nije pitanje magije. To je projekat, proces od tri ili pet godina tokom kojih gradite tim. U polufnalu smo FA kupa. Nismo bili u dobroj poziciji na početku, ali to je normalno. Moramo to da prihvatimo i radimo kako bismo rešili probleme", izjavio je Poketino na konferenciji posle utakmice.

Bivši trener Totenhema smatra da njegov tim nije zaslužio pobedu.

"Ako analiziramo utkamicu, remi je pošten rezultat za oba tima. U Premijer ligi moraš da probaš da igraš dobro i takođe kontrolišeš utakmicu. Svi timovi u ligi su dobri. Danas smo primili gol u poslednjim minutima. Osećamo se loše zbog načina na koji smo ga primili, ali moramo da nastavimo dalje."

Utakmica na Bramal Lejnu bila je 12. uzastopna u Premijer ligi na kojoj je Čelsi primio gol, a Poketino smatra da upravo u odbrani leže najveći problemi londonskog tima.

"Postižemo mnogo golova, ali ih i primamo previše. Moramo da pronađemo balans. U ovom trenutku ne uspevamo u tome. Mučimo se u tome i to je nešto što moramo da poboljšamo ako želimo da budemo bolje pozicionirani na tabeli."

Poketino je dodao da je i umor uticao na slabu partiju njegove ekipe.

"Mnogo 'velikih' igrača je izgledalo umorno, imaćemo problema protiv ekipa ovakvog tipa. Naravno da su igrači umorni, ali to nije izgovor za to što nismo dobili današnju utakmicu. Mogu da osete umor, naravno, zato imamo neverovatan trening centar da im sve priuštimo. Iz različitih razloga imamo poteškoća da se takmičimo u ovakvom tipu utakmice. Postignemo gol, budemo bolji, kontrolišemo meč, ali onda primimo gol ni iz čega", zaključio je Argentinac.


tagovi

Maurisio PoketinoČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara