Aron Vajt napao Mesinu: Nije mi dao da igram, u Milanu ne znaju šta rade

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.02.20. | 14:25

“Izgubio sam ljubav prema košarci dok sam bio u Olimpiji”, kaže krilni centar Tenerifa

Na papiru je to bio tim snova. U praksi – razočaranje. Dovela je Olimpija minulog leta Serhija Rodrigeza, Luisa Skolu, Amadea dela Valea i Arona Vajta, ali se velikan iz Milana muči. U prvenstvu Italije je tek na četvrtoj poziciji, iza Virtusa, Dinamo Sasarija i Breše, dok je u Evroligi u toku grčevita borba za obezbeđivanje mesta u plej-ofu.

Da dosta toga ne štima u gradu mode može se zaključiti na osnovu reči krilnog centra Arona Vajta, koji je posle samo nekoliko meseci napustio klub usled nezadovoljstva i preselio se u Tenerife.
„Izgubio sam ljubav prema košarci u Milanu, ali se ona ponovo rodila na Tenerifama. Moja uloga u Olimpiji nije bila onakva kakvu sam očekivao kada sam potpisao ugovor. Nisam igrao, bio sam nezadovoljan situacijom. Nisam video smisao da sedim na klupi, da ne igram, nerviram se. Odlučio sam da napustim Italiju. Bio mi je potreban tim gde bih mogao da završim sezonu, ponovo steknem samopouzdanje i uživam u košarci“, otvorio je Vajt dušu o zbivanjima u prethodnom klubu.

Izabrane vesti

Imao je šta da kaže i o Etoreu Mesini, takođe angažovanom prošlog leta, u nameri da vrati Milanu stari sjaj. Amerikanac ga smatra jednim od glavnih kirvaca zašto nije dobijao minutažu.
„Mesina je želeo da igram jako i sa energijom. Uvek igram tako, ali iz nekih razloga mi nije dao minutažu, nije me video u rotaciji. Nije znao kako da me upotrebi. Otkako sam se pridružio Olimpiji, nije mi bilo jasno šta bi trebalo da radim i šta žele od mene. Arturas Gudaitis je u sličnoj situaciji. Pre povrede je bio fantastičan, možda najbolji centar Evrolige uz Brendona Dejvisa, a sada je limitiran. Imam utisak da igrači Milana ne znaju šta rade, igra im uopšte ne izgleda lepo“.

Priznaje Aron Vajt da ima i njegove krivice što nije uspeo u Italiji.
,,Naravno da sam i ja odgovoran za neuspešnu saradnju. Nikada se nisam osećao lagodno dok sam bio u Milanu. Ponekad stvari ne funkcionišu kako očekujete ili čemu se nadate. Takav je život“, rekao je Vajt.

(FOTO: @AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara