Bomba otkucava: Dogovorili se Mančester Junajted i Sančo, a Borusija odredila cenu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.03.20. | 12:31

Sve ukazuje na veliki transfer narednog leta

Mančester je izgleda bio suđen Džejdonu Sanču! Ali ne Siti u kojem je ponikao, već Junajted u kojem će završiti narednog leta, kako stvari trenutno izgledaju.

Ugledni ostrvski Telegraf javlja da Mančester Junajted i Sančo imaju usmeni dogovor oko transfera narednog leta. Mladi Englez je pristao na ponudu od 12.000.000 evra po sezoni za petogodišnji ugovor. To je šest puta više od onoga što trenutno zarađuje u Dortmundu.

Izabrane vesti

Sada ostaje teži deo posla. Da se dogovore Borusija Dortmund i Mančester Junajted oko visine obeštećenja. Međutim, i tu stižu signali da je transfer na pomolu. Prema pisanju Bilda, Borusija je odredila cenu i napravila prvi korak ka prodaji mladog ofanzivca. Milioneri traže 140.000.000 evra za Sanča. A čim je cena određena, to znači da je klub spreman za pregovore i prodaju.

Naravno, to je ogroman novac, ali Junajted ga ima i može da plati pomenutu sumu. Verovatno će pokušati da ispregovara nižu cenu, ali teško da će Borusija pristati na neki ozbiljniji popust. Dobar deo obeštećenja će najverovatnije biti finansiran od prodaje Pola Pogbe kojeg više niko na Old Trafordu ne vidi u ozbiljnim planovima među nosiocima igre.

Borusija može da insistira na pomenutoj ceni jer Sančo nema otkupnu klauzulu, ali ne sme da se kocka mnogo. Naime, ugovor engelskog reprezentativca ističe u leto 2020. godine. A u ovakvim slučajevima je dve godine pre isteka ugovora poslednja šansa da se naplati puna cena. Već u leto 2021, cena bi bila manja jer igrač ulazi u poslednjih godinu dana ugovora. Takav je slučaj bio sa Azarom u Čelsiju. Plavci su pre godinu i po dana tražili od Reala 180.000.000 evra za Belgijanca, a godinu dana kasnije su morali da ga prodaju za 100.000.000.

Tako će i Borusija morati da bude taktična i da ispregovara najbolju moguću cenu za Sanča. Istina, neće joj biti teško jer je Englez jedan od najtraktivnijih igrača Evrope i Junajted će pokušati da ga kupi pre nego što još neki bogati klub poput Čelsija uđe u ozbiljnu trku. Nije tajna da Plavci već duže vreme obigravaju oko Sanča i da bi mogli da plate pšunu cenu kao što su to uradili kada su u Dortmundu kupili Kristijana Pulišića.

Otkako se kao dete pojavio u mlađim kategorijama Votforda, Sančo je počeo da porivlači pažnju kao jedan od najvećih talenata engelskog fudbala. Mančester Siti ga je kupio kada mu je bilo samo 14 godina i nadao se da je u njemu dobio buduću zvezdu. Međutim, posle dve godine u mlađim selekcijama Sitija, Sančo je odlučio da ne potpiše profesionalni ugovor jer nije video perspektivu u Sitiju gde mladi igrači retko dobijaju šansu. Građani su na kraju pristali da ga prodaju Borusiji Dortmund za oko 10.000.000 evra.

Nastavak priče je dobro poznat. Sančo je eksplodirao u Dortmundu, postao jedan od najboljih maldih igrača Evrope i privukao interes ostalih velikih klubova. Mančester Junajted ga želi još od prošle sezone, a ove se uverio da je Sančo materijal za velike stvari. Crveni đavoli se nadaju da će u njemu dobiti jednog od lidera za narednih desetak godina i da će rešiti poziciju desnog krila na kojoj su bezspešno pokušavali sa Pereirom, Lingardom, Matom, Džejmsom...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara