Endrik (©Reuters)
Endrik (©Reuters)

Podmuklo i bezobrazno – nije mu prvi put… I nema nikakvo opravdanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 11:34

Endrik je i u prošlosti imao ispade

Pravila postoje, ali ne važe za sve. Priče o jednakosti su izlizane i otrcane. Gledanja kroz prste ima, naročito kada 'veliki' treba da budu kažneni, kada treba da ispaštaju. Endrik je udario u međunožje Santijaga Morinja i umesto da dobije prvi crveni karton u dresu Real Madrida, pomilovan je. Opravdanja nema i ne sme da ga bude, svestan je i Brazilac šta je uradio.

Zna šta je uradio, navodno će se danas zbog prljavog poteza, nedoličnog Kraljevskog kluba, izviniti saigračima i stručnom štabu. Ali, može li bilo ko na Santjago Bernabeu da garantuje da u skorije vreme neće imati sličan ispad? Teško. Imao ih je i u prošlosti.

Kao što je sudija Munjis Ruis morao da pokaže Endriku crveni karton, kao što je VAR soba morala da mu sigbnalizira šta se dogodilo – ako već nije video – jer era je tehnologije, tako u ovo doba ništa ne može da se sakrije. Pre ili kasnije sve ispliva na videlo. Materijal ostaje zabeležen, samo neko treba da ga iskopa, da bude dovoljno uporan.

Takvih ima, i to Endriku ne ide naruku.

Prvo se pojavio snimak na kome se vidi Alavesov defanzivac Santijago Morinjo iz čista mira – mada, možda ne iz čista mira, jer se ne zna da li je njegovom ružnom potezu nešto prethodilo – sa dve ruke gura dečaka od 18 godina, koga je Real Madrid platio 47.500.000 evra. Brazilac je završio na zemlji i u njemu je proključala južnoamerička krv.

Čekao je trenutak da mu uzvrati i uradio je to podmuklo, bezobrazno. Prvi put u Real Madridu, ne i u karijeri. Imao je slične ispade dok je u Brazilu igrao za Palmeriras, ali i u državnom timu.

Već je osvanula kompliacija poteza koji mu ne priliče, koji mu ne služe na čast…

Nadalje će biti pod lupom, pratiće se svaki njegov potez. I manja glupost mogla bi skupo da ga košta. Ne samo njega, nego sve prgavije igrače Kraljevskog kluba. Jer, biće pritisaka. Polemika se rasplamsala, povela se priča da se sudije plaše da isključe fudbalere Real Madrida.

Javio se i Ajsa Games i vratio film na period od pre jedne decenije kada je degradiran.

Sudije se plađe da isključe igrače Real Madrida, poput Endrika ili Vinisijusa. Isključio sam Kristijana Ronalda i to me je koštalo sudijske karijere, poslali su me da sudim u Segundi”, prisetio se Ajsa Games kako je 2014. godine poslao Portugalca van terena u utakmici između Real Sosijedada i Real Madrida, te, šta je potom usledilo:

“Pored toga, morao sam da izađem pred Komisiju i da objasnim zašto sam isključio Kristijana Ronalda”.

Pritisaka 'velikih' je bilo i biće. I mnogi arbitri neće znati sa njim da se nose. Nažalost.



tagovi

Real MadridEndrik

Obaveštavaj me

Real Madrid

Ostale vesti


Najviše komentara