Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Počinje licitacija, Fjorentina hoće 90.000.000 za Vlahovića, Siti sada prvi favorit

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 09:46

Prema pisanju Gazete delo sport u igri su i Totennhem, Juventus i, sa značajno manjim šansama, Inter

Dušan Vlahović je odbio produžetak saradnje, Fjorentina ima prostora do sledećeg leta da mu cenu “nabilduje“ do maksimuma. Licitacija je već počela, prenosi Gazeta delo sport, a klub iz Toskane se nada da će za 21-godišnjeg napadača izvući 90.000.000 evra što bi Vlahovića učinilo najskupljim igračem u istoriji srpskog fudbala.

Od ranije se zna da je za Vlahovićeve usluge zainteresovan Juventus, mada je veliko pitanje ima li Stara dama keša da ga kupi ili samo želi da mu i sama podigne cenu toliko da niko drugi u Italiji ne bude u mogućnosti da ga uzme.

Izabrane vesti

A Gazeta navodi da bi u tom slučaju mogli da se ovajde premijerligaši: Totenhem i Mančester Siti.

Londonski klub je i ovog leta flertovao s Vlahovićem pošto je Hari Kejn želeo baš u Mančester Siti, ali na kraju nije dobio zeleno svetlo za odlazak. Siti je pak tražio napadača da nadomesti odlazak vremešnog Serhija Aguera, zapeo je bio za Kejna, na kraju je ostao praznih šaka.

Vlahovićev transfer je bio aktuelan i letos, osim Totenhema šuškalo se o interesovanju Arsenala i Intera, mada je na kraju Atletiko bio najkonkretniji ponudivši prema medijskim napisima 60.000.000 evra, dok je navodno bio spreman da ide i do celih 70.000.000. Fjorentina je odbila, u Madrid je stigao Antoan Grizman i ta priča više nije realna.

Predsednik Viole Roko Komiso nijednog trenutka nije želeo rastanak i novac od Vlahovića. Ponudio mu je i novi ugovor, najskuplji u istoriji kluba. Na pet godina, s platom od 4.000.000 evra po sezoni. Pojedini italijanski mediji čak su pisali da je ta suma aktuelna samo za prvu godinu ugovora, dok bi u svim ostalima prihodovao po 5.000.000.

Trenutno Vlahović ima godišnja primanja od 800.000 evra.

Ponuda je ipak odbijena, italijanski mediji su spekulisali i da su na to uticali i zahtevi menadžera, mnogo više no zahtev da se u ugovor ubaci izlazna klauzula u visini od 75.000.000 evra. Sada pak Gazeta diže ulog na 90.000.000 evra, videćemo da li tu ima prostora za cenkanje. Zavisiće sigurno i od Vlahovićevih igara u tekućoj sezoni.

Kako stvari sada stoje, tvrdi Gazeta, najveće šanse daju se baš Sitiju – 40 odsto. Totenhem je kotiran na 30 odsto šansi, Juventus na 20, a Inter na skromnih 10.

Kreće licitacija.


tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti
Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara