Foto: AFP
Foto: AFP

Počelo je - i to jako! Menš uzeo bod šampionu Bajernu, mogao je lako i sva tri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 22:25

Odlične odbrane golmana Borusije Jana Zomera i propuštene šanse domaćina -1:1

Mučio se Bajern na pripremnim utakmicama pod trenerskom palicom Julijana Nagelsmana i deluje da to nije samo slučajnost. Svima je to pokazala i dokazala Borusija Menhengladbah koja je u prvom kolu novog šampionata uzela bod šampionu Nemačke - 1:1 (1:1). Moglo je lako da se dogodi da Bavarci ostanu praznih džepova na Borusija Parku.

Može se slobodno reći da je Bajern visio u drugom poluvremenu, Menhengladbah je promašio dosta šansi, dominirao u većem broju situacija. Više pretrčao, više napadao, posebno preko raspoloženog Markusa Tirama. U par navrata je domaći sastav bio na par centimetara daleko od gola.

Izabrane vesti

Nije ovo baš bila reprezentativna utakmica poslovično moćnog Bajerna. Sa druge strane, Borusija će osokoljena nastaviti sezonu. Možda i sa malim žalom što nije do kraja potukla snažnog protivnika.

Od prvih minuta bilo je jasno da nas čeka odlična utakmica. Pre svega jer je Borusija želela da stavi šampionu do znanja da ga se ne plaši. Uostalom, Menš je nedavno na pripremama tukao ekipu Julijana Nagelsmana.

Da to nije početna kuražnost uverili su se Bavarci u 10. minutu. Pretio je Menš, stvorio dobre šanse i odmah poveo preko Alasana Plee.

Mrsili su Bavarci, izgubili loptu na sredini terena, usledila je polukontra koju je na kraju Plea lako iskoristio za prednost njegovog tima i udarac za aktuelnog prvaka Nemačke.

Bajern je na to morao da reaguje i to je i učinio. Nizale su se šanse, poput one kada je Levandovski propustio šansu da pogodi sa pet metara. A za to je najzaslužniji bio neverovatno Zomer koji brani u životnoj formi. Skinuo je nekoliko lopti i ubacio Bavarce u rebus.

I baš kada je delovalo da bi Bajern mogao da ode u svlačionicu sa minusom, dogodio se, a ko drugi do Robert Levandovski. Pogodio je iz neposredne blizine, čak ni mačka Zomer nije mogao da spreči gol.

U nastavku je fudbal bio za nijansu mirniji, Bajern je nekako uspeo da neutrališe Borusijine atake, a prva velika šansa za domaćina u drugom delu bio je udarac Larsa Štindla kada je Nojer sjajnom intervencijom skinuo loptu iz donjeg levog ugla.

Još veću šansu Menš je propustio u 77. minute kada je Markus Tiram uklizao u petercu, a lopta mu je prošla na par centimetara ispred prstiju. Da je zahvatio loptu - bio bi to gol.

Držali su se za glavu navijači domaćeg tima, a takav je slučaj bio i u 81. minutu kada je na sličan način Borusija ostala bez gola. Visio je šampion u tim momentima. Kao i kada je domaći sastav tražio penal kada je Tiram oboren u šesnaestercu.

Bajern je najveću šansu imao u 95. minutu kada je Koman proigrao Kimiha, a ovaj slabo šutirao levom nogom pored gola.

Na kraju po bod i jednima i drugima.

BUNDESLIGA – 1. KOLO

Petak

Menhengadbah - Bajern 1:1 (1:1)

/Plea 10 - Levandovski 42/

Subota

15.30: (3,00) Augzburg (3,40) Hofenhajm (2,35)

15.30: (2,75) Bilefeld (3,20) Frajburg (2,65)

15.30: (1,93) Štutgart (3,60) Grojter Firt (3,90)

15.30: (2,70) Union Berlin (3,25) Leverkuzen (2,65)

15.30: (1,65) Volfsburg (3,80) Bohum (5,50)

18.30: (1,50) Dortmund (4,00) Ajntraht (6,00)

Nedelja

15.30: (7,50) Majnc (4,50) RB Lajpcig (1,43)

17.30: (2,75) Keln (3,05) Herta (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Robert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara